چهارشنبه, ژانویه 22, 2025

معرفی انواع حساب های مدیریتی فارکس

به طور معمول برای معامله در بازار فارکس و کسب درآمد از آن باید مهارت‌هایی همچون تحلیل تکنیکال، روند شناسی، پرایس اکشن، روانشناسی معامله گری و… را یاد بگیرید و به اصول معامله گری تسلط کافی داشته باشید. اما اگر با این موارد آشنایی ندارید، می‌توانید از حساب های مدیریتی فارکس استفاده کنید. در این روش صاحب اکانت، حساب خود را شارژ کرده و به یک نفر دیگر اجازه می‌دهد تا مدیریت خرید و فروش‌ها را بر عهده بگیرید و در ازای آن مبلغی به عنوان دستمزد دریافت کند. در ادامه بیشتر با انواع حساب های مدیریتی فارکس(Managed accounts) آشنا خواهیم شد.

حساب‌ های مدیریتی فارکس به شما اجازه می‌دهد تا مدیریت حساب خود را به یک فرد متخصص واگذار کنید که در ازای آن دستمزدی دریافت می‌کند. این حساب‌ها به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند، شامل حساب‌های پم و مام، که هر کدام ساختار و مزایای خاص خود را دارند. با واگذاری مدیریت به یک فرد حرفه‌ای، می‌توانید از نوسانات بازار فارکس بهره‌مند شده و معاملات سودآوری داشته باشید

حساب های مدیریت شده فارکس چیست؟

بازار فارکس همواره در حال تغییر است و نوسانات شدید قیمتی را تجربه می‌کند. به همین خاطر ناآگاهی از یک خبر و یا انتشار اطلاعات اقتصادی می‌تواند به راحتی یک حساب معاملاتی را از بین ببرد. به همین خاطر آشنایی با نحوه کار فارکس برای افرادی که قصد معامله در این بازار را دارند لازم و ضروری است. صاحب حساب با درک خوب از بازار می‌تواند معاملات پرسودی را انجام داده و موفقیت زیادی را به دست آورد.

اما برخی از افراد به دلیل آشنا نبودن با این بازار و یا نداشتن وقت کافی، نمی‌توانند حساب خود را مدیریت کرده و به سود برسند. این افراد می‌توانند حساب خود را به یک نفر دیگر بسپارند تا مدیریت اکانت و خرید و فروش‌ها را انجام دهد. نکته‌ای که لازم است رعایت کنید، انتخاب یک مدیر مناسب برای حساب‌ های مدیریتی فارکس است. چرا که اگر فرد مورد نظر تجربه کافی در بازار فارکس را نداشته باشد، خیلی زود پول شما را از دست داده و ضرر بزرگی را متحمل خواهید شد.

در حالت کلی این حساب به نوع تقسیم می‌شود که در یکی از آن‌ها سود حاصله بین صاحب حساب و مدیر و در دیگری سود بین صاحب حساب، مدیر و کارگزاری تقسیم می‌شود که به آن حساب Pamm گفته می‌شود. البته یک نوع حساب مدیریت شده به نام Mam نیز وجود دارد که در آن یک نفر چندین اکانت را به صورت همزمان مدیریت کرده و در آن‌ها معامله می‌کند.

هنگامی که شما مدیریت حساب را به یک فرد دیگر واگذار می‌کنید، آن فرد با توجه به استراتژی‌های معاملاتی و تجربیاتی که به دست آورده، نقاط دقیق برای ورود و یا خروج(حد سود و ضرر) را تعیین می‌کند. این عمل باعث می‌شود تا افرادی که تجربه کافی در بازار فارکس را ندارند، سود خوبی به دست آورند.

حساب های مدیریتی فارکس به چه شکل کار می‌کنند؟

در مدیریت اکانت فارکس شما به یک معامله گر حرفه‌ای اجازه می‌دهید تا معاملات سودآور را در حسابتان انجام دهد. این معامله گران معمولا قادر به برداشت و یا واریز وجه نبوده و با داشتن یک وکالت محدود و یا LPOA می‌توانند از طرف شما معاملات را انجام دهند.

این توافقنامه به مدیر حساب این اجازه را می‌دهد تا معاملات را به صورت شفاف انجام دهد. در این مدت شما کنترل کاملی بر روی حساب خود دارید و هر زمان می‌توانید موجودی خود را برداشت کرده و یا آن را بیشتر نمایید. حتی امکان بررسی دقیق و ریز همه معاملات نیز وجود دارد. هر زمان هم که خواستید امکان لغو خدمات مدیریت حساب فارکس وجود دارد.

قبل از اینکه بخواهید از این خدمات استفاده نمایید، بهتر است دستمزدهای مختلفی که از شما طلب می‌کنند را بررسی نمایید. مدیر حساب معمولا برای خدمات خود بین 20 الی 30 درصد سود خالص به عنوان دستمزد طلب می‌کند. البته این مقدار می‌تواند متفاوت از این رقم هم باشد. همچنین با توجه به حداقل موجودی که توانسته حفظ کند، امکان دارد هزینه‌های تشویقی نیز وجود داشته باشد.

در حالت کلی شما باید در یکی از کارگزاری‌هایی که مدیر حساب آن را تایید می‌کند، حساب باز کرده و سپس آن را با پول کافی شارژ نمایید. سپس با یک نفر یا شرکت قرارداد بسته و مدیریت حساب فارکس را به او بسپارید.

آشنایی با انواع مختلف حساب های مدیریتی

حساب‌ های مدیریتی یا همان حساب های پم با توجه به فاکتورهای مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند. یکی از این دسته‌ها بر اساس نوع انجام معاملات است که در ادامه بیشتر با آن آشنا خواهیم شد.

حساب‌ های دستی

در حساب‌ های دستی، یک مدیر با تجربه و دارای سابقه درخشان، معاملات شما را انجام می‌دهد. در واقع شما از تجربه و تخصص آن فرد برای سودآوری استفاده می‌کنید. این قابلیت به شما این امکان را می‌دهد تا سبد سرمایه گذاری خود را با انواع استراتژی‌های مختلف و بدون هیچ دانش و تخصصی بچینید. از این جهت به این حساب دستی یا Manual گفته می‌شود که بدون دخالت هوش مصنوعی انجام شده و کنترل کامل حساب به دست یک انسان است.

حساب های پم

حساب‌ های اتوماتیک

در این روش تمامی کارها با استفاده از هوش مصنوعی و الگوریتم‌های ریاضی و هوش انجام می‌گیرد. به همین خاطر احساسات انسانی در آن دخیل نبوده و ورود و خروج به بازار با بررسی گذشته و روند فعلی انجام می‌شود. به این هوش مصنوعی، ربات معامله گر یا EA(Expert Advisor) گفته می‌شود.

این ربات‌ها با توجه به دستاوردهای زیادی که در زمینه هوش مصنوعی و تکنولوژی به وجود آمده، قادر هستند در زمان بسیار کمی همه پارامترها را بررسی کرده و با تلفیق الگوریتم‌ها و قوانین معاملاتی، بهترین زمان برای معامله را انتخاب نمایند؛ بنابراین این سیستم می‌تواند بدون خستگی و از دست دادن تمرکز، سودهای زیادی را برای صاحب حساب به دست آورد.

البته دقت داشته باشید استفاده از ربات برای معامله به معنای به دست آوردن سود همیشگی نبوده و امکان دارد پیش بینی ربات کاملا برعکس اتفاق بیفتد.

حساب‌ های نیمه اتوماتیک

این حساب تلفیقی از هوش مصنوعی و مدیر است. به این صورت که برخی از معاملات را مدیر و برخی دیگر را ربات انجام می‌دهد. یعنی در صورتی که معامله با فاکتورهای تعیین شده همخوانی داشته باشد، ربات بدون تایید مدیر کار را انجام می‌دهد. مهمترین مزیت حساب نیمه اتوماتیک این است که علاوه بر دقت و سرعت ربات، تجربه و تخصص مدیر حساب نیز با هم جمع شده و سودهای زیادی به دست می‌آید.

در انتخاب مدیر برای سبد گردانی به چه نکاتی توجه کنیم؟

شما قرار است مدیریت سرمایه خود را تحت اختیار یک شخص و یا یک موسسه بگذارید تا معاملات را انجام داده و سود به دست آورند. به همین خاطر نمی‌توان هر فردی را مسئول اینکار کرد. چرا که اگر فرد تجربه کافی در این زمینه را نداشته باشد، می‌تواند سرمایه را از بین برده و ضرر بسیاری را به شما وارد نماید؛ بنابراین ابتدا باید ویژگی‌هایی که در ادامه گفته می‌شود را بررسی کنید.

  • سابقه مدیر در بازارهای مالی: اولین کاری که لازم است انجام دهید، بررسی سابقه مدیر حساب است؛ اینکه چند سال سابقه فعالیت دارد، چقدر سود کرده، با چه افرادی تا الان کار کرده و….
  • نحوه کار و استراتژی‌ها
  • میزان ریسکی که برای حساب شما در نظر گرفته(مدیریت ریسک)
  • تعداد تریدهایی که تا الان انجام داده
  • رتبه‌بندی مدیر در بروکر مورد نظر

برای بررسی موارد بالا باید تا اندازه‌ای با بازارهای مالی به خصوص فارکس آشنا باشید. به همین خاطر حتی اگر قصد انجام معامله در این بازار را ندارید، بهتر است کمی در مورد آن مطالعه کنید تا هنگام انتخاب یک فرد برای مدیریت اکانت فارکس، اطلاعات کافی را در اختیار داشته باشید.

حساب پم چیست؟

Pamm مخفف عبارت Percentage allocation management module بوده و عملکردی مشابه صندوق‌های سرمایه گذاری دارد. افرادی که قصد سرمایه گذاری در بازارهای فارکس و کسب سود از آن را داشته ولی توانایی و یا وقت انجام معامله را ندارند، می‌توانند از روش پم استفاده نمایند. به این صورت که سرمایه گذار پول خود را در اختیار معامله گر قرار می‌دهد تا فرد معامله را انجام دهد. در این روش افراد و سازمان‌های زیر درگیر هستند.

  • سرمایه گذار: این فرد سرمایه خود را به هر میزانی که دوست دارد بین معامله گران تقسیم می‌کند. یعنی می‌تواند 1000 دلار در اختیار یک معامله گر قرار داده و 2000 دلار را به دیگری اختصاص دهد. دقت داشته باشید در صورتی که معاملات با ضرر همراه باشند، ضرر متوجه سرمایه گذار خواهد شد؛ بنابراین در انتخاب معامله گر دقت کافی را به خرج دهید.
  • معامله گر فارکس: معامله گران حرفه‌ای فارکس هستند که با سرمایه افراد دیگر معامله می‌کنند. این افراد نمی‌توانند پول بیشتری از حساب سرمایه گذار برداشت نمایند. همچنین اگر عملکرد آن‌ها ضعیف باشد باعث می‌شود تا سرمایه گذاران به آن‌ها اعتماد نکنند.
  • شرکت‌های کارگزاری: بروکرها با ایجاد بستری قابل اعتماد برای معامله گر و سرمایه گذار، کاری می‌کنند تا افراد بدون دغدغه دزدیده شدن پول، سرمایه گذاری کنند. همچنین کارگزاری فارکس شرایطی را به وجود آورده تا سرمایه گذار بتواند عملکرد معامله گر را به صورت دقیق بررسی کرده و آگاهانه پول خود در اختیار او قرار دهد.کارگزاری ایرانی فورچونا مارکتس ازجمله بروکر هایی است که بستر قابل اطمینانی برای ترید فارکس را برای کاربران ایرانی در اختیار قرار می دهد.

روش پم سرمایه گذاری

پم یک حساب کم ریسک بوده و میزان سرمایه‌ای که در اختیار معامله گر قرار می‌دهید، توسط بروکر یا همان کارگزاری تعیین می‌شود. همچنین به راحتی می‌توانید عملکرد معامله گر را مشاهده کرده و در صورتی که احساس کردید سرمایه شما در خطر است از کارگزاری بخواهید سرمایه را خارج نماید.

همچنین سودی که از اینکار به دست می‌آید بین کارگزار، معامله گر و سرمایه گذار با توجه به درصدی که از قبل مشخص کرده‌اند، تقسیم می‌شود.

چطور یک حساب پم را انتخاب کنیم؟

برای انتخاب حساب پم باید عوامل مختلفی از جمله سن حساب، افت سرمایه و موارد دیگر را بررسی نمایید که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهید شد.

  • سن حساب Pamm: حساب‌ هایی که مدت طولانی در بازار فارکس حضور داشته‌اند، تجربه زیادی دارند. البته علاوه بر سن حساب باید سابقه معامله گر را نیز بررسی نمایید. چرا که ممکن است معامله گر سابقه طولانی داشته ولی سن حساب او کم باشد.
  • میزان سوددهی: دومین فاکتور در بررسی حساب پم، میزان سوددهی حساب است. شما باید سوددهی را هم در روزهای سبز بازار و هم در روزهایی که بازار ریزش داشته، محاسبه کنید.
  • افت سرمایه حساب پم: بازار فارکس همیشه روند صعودی ندارد و گاهی ممکن است روند نزولی داشته باشد. به همین خاطر باید ببینید حساب پم در روزهای ریزش بازار چقدر سرمایه از دست داده است. حساب‌ هایی که سابقه نزولی بالای 40 درصد دارند را به شما پیشنهاد نمی‌کنیم.
  • میزان سرمایه صاحب حساب پم: نکته بعدی در حساب های مدیریتی فارکس بررسی میزان سرمایه صاحب حساب Pamm است. هر چقدر این مبلغ بیشتر باشد یعنی معاملات کم ریسک و دقیق‌تر است.
  • بروکرهای حساب Pamm: کارگزاری‌هایی که این امکان را در اختیار مشتریان قرار می‌دهند زیاد است. اما باید از بروکرهایی استفاده کنید که سابقه خوبی در این زمینه دارند و به قول معروف مورد اعتماد هستند.

بنابراین قبل از اینکه بخواهید سرمایه خود را به کسی واگذار نمایید، بهتر است تحقیقات لازم در این رابطه را انجام دهید.

مزایا و معایب حساب پم

با مطالعه این نوشته متوجه شدید که حساب پم چیست و چطور می‌توان آن را انتخاب کرد. در این بخش قصد داریم مزایا و معایب این حساب را بررسی کنیم تا با دقت بیشتری سرمایه گذاری نمایید.

مزایای حساب پم

  • در طولانی مدت می‌تواند سود زیادی را نصیب سرمایه گذار کند.
  • برای کسانی که وقت و دانش کافی در بازار فارکس را ندارند مناسب است.
  • امکان مقایسه معامله گران مختلف با یکدیگر وجود دارد.
  • می‌توان سرمایه خود را بین چند معامله گر تقسیم کرد.

البته زمانی می‌توانید سود بالایی از حساب های مدیریتی فارکس به دست آورید که بروکر و معامله گر خوب انتخاب کرده باشید.

معایب حساب پم

  • معاملات فارکس با ریسک همراه بوده و امکان دارد به جای سود، ضرر زیادی نصیب شما شود.
  • معامله گر فقط در سود شریک بوده و ضرر به عهده صاحب سرمایه است.
  • تضمینی برای بازگشت سرمایه وجود ندارد.
  • اطلاعی از استراتژی‌های معامله گر ندارید.

وارد هر معامله‌ای شوید، هم امکان سود در آن وجود دارد و هم امکان ضرر؛ بنابراین برای معامله در بازار فارکس و یا هر بازار مالی دیگر بهتر است از سرمایه مازاد خود استفاده نمایید تا اگر اتفاقی برای آن افتاد زندگی شما تحت تاثیر آن قرار نگیرد.

سود حساب مدیریت شده چطور تقسیم می‌شود؟

سودی که از حساب های مدیریتی فارکس به دست می‌آید، با توجه به توافق طرفین تقسیم می‌شود. مثلا طرفین می‌توانند سود به دست آمده فارغ از اینکه چقدر است، با درصدهای مشخصی بین یکدیگر تقسیم کنند. همچنین می‌توانند یک میزان سود مشخص کرده و در صورت رسیدن به آن سود، هر شخص درصد خود را بردارد. به این صورت که صاحب حساب بگوید اگر توانستی بالای 50 درصد سود کنید، می‌توانید 20 درصد آن را بردارید.

سود حساب مدیریت شده

در هر حالت باید بین صاحب حساب و مدیر یک قرارداد امضا شده و تمامی شرایط در آن ذکر شود.

نتیجه گیری حساب های مدیریتی فارکس

شما برای سرمایه گذاری و کسب سود در بازار فارکس دو راه دارید:

  1. خودتان مهارت سرمایه گذاری را یاد گرفته و با انجام معاملات سود به دست آورید.
  2. پول خود را در اختیار فرد یا موسسه دیگری بگذارید تا آن‌ها با پول شما کار کنند. این روش هم به دو بخش تقسیم می‌شود؛ یا پول حساب خود را در اختیار یک فرد قرار دهید تا سود حاصله بین شما و مدیر حساب تقسیم شود یا از روش سرمایه گذاری پم استفاده نمایید که در این روش سود بین شما، معامله گر و کارگزاری تقسیم می‌شود. ولی در عوض ریسک پایینی دارد.

توصیه می‌کنیم قبل از وارد شدن به بازار فارکس، در این زمینه مطالعه کرده و با این بازار آشنا شوید. هر چقدر دانش و تجربه شما بیشتر باشد، قطعا سرمایه گذاری مطمئنی انجام می‌دهید. در صورتی هم که دچار ضرر شدید، امید خود را از دست نداده و به مسیر خود ادامه دهید.

سوالات متداول

  • حساب‌ های مدیریتی فارکس چیستند و چگونه کار می‌کنند؟

حساب‌ های مدیریتی فارکس به شما این امکان را می‌دهند که مدیریت حساب خود را به یک فرد متخصص واگذار کنید. این فرد حرفه‌ای با استفاده از تجربه و دانش خود معاملات سودآوری را انجام می‌دهد، بدون اینکه شما نیازی به دخالت مستقیم داشته باشید. مدیر حساب از طرف شما معاملات را انجام داده و درصدی از سود خالص را به عنوان دستمزد دریافت می‌کند.

  • چه تفاوتی بین حساب‌های دستی، اتوماتیک و نیمه اتوماتیک وجود دارد؟

حساب‌های دستی: توسط یک مدیر با تجربه و انسانی انجام می‌شوند که به طور کامل کنترل حساب را بر عهده دارد.

حساب‌های اتوماتیک: تمامی کارها توسط ربات‌ها و الگوریتم‌های معاملاتی انجام می‌شود بدون دخالت انسانی.

حساب‌های نیمه اتوماتیک: ترکیبی از هوش مصنوعی و مدیریت انسانی است که هم ربات و هم مدیر انسانی در مدیریت معاملات نقش دارند.

  • چگونه یک مدیر مناسب برای حساب مدیریتی فارکس انتخاب کنیم؟

برای انتخاب مدیر مناسب باید به عواملی مانند سابقه کار در بازارهای مالی، استراتژی‌های معاملاتی، مدیریت ریسک و رتبه‌بندی او در بروکر مربوطه توجه کنید. همچنین باید میزان ریسکی که مدیر برای حساب شما در نظر می‌گیرد و تعداد معاملات موفقیت‌آمیز او را بررسی کنید.

  • مزایا و معایب استفاده از حساب‌ های مدیریتی فارکس چیست؟

مزایا: امکان کسب سود بدون نیاز به دانش تخصصی، مدیریت توسط افراد حرفه‌ای، امکان مقایسه و انتخاب بهترین مدیر و تنوع در استراتژی‌های سرمایه‌گذاری.

معایب: امکان ریسک و ضرر مالی، عدم تضمین بازگشت سرمایه، معامله‌گر فقط در سود شریک بوده و ضرر بر عهده صاحب سرمایه است و عدم آگاهی از استراتژی‌های دقیق معامله‌گر.

  • سود حاصل از حساب‌ های مدیریتی فارکس چگونه تقسیم می‌شود؟

سود به دست آمده بر اساس توافق قبلی بین صاحب حساب و مدیر تقسیم می‌شود. این تقسیم‌بندی می‌تواند به صورت درصدی از سود خالص باشد و یا بر اساس دستیابی به سود مشخصی که در قرارداد تعیین شده است

مقالات مرتبط

پاسخی ارسال کنید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

شبکه‌های اجتماعی

0FansLike
2FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

آخرین مقالات