یکشنبه, نوامبر 24, 2024

تفاوت‌های بین تحلیل‌های فاندامنتال و تکنیکال

بحث‌های زیادی در این خصوص وجود دارد که کدام نوع تحلیل برای یک معامله‌گر بهتر است. آیا تحلیل فاندامنتال بهتر است یا تحلیل تکنیکال؟ در این مقاله، توضیح می‌دهیم که این دو نوع معامله‌گر چه تفاوت‌هایی با هم دارند و معامله‌گران فارکس باید به چه اطلاعاتی توجه داشته باشند.

مقایسه تحلیل تکنیکال با تحلیل فاندامنتال

تحلیل تکنیکال تحلیل فاندامنتال
تعریف برای پیش‌بینی حرکت‌های قیمتی از الگوهای نموداری استفاده می‌شود برای تعیین ارزش یا قیمت هدف از داده‌های مختلف اقتصادی استفاده می‌شود
داده‌های مورد نظر اقدام قیمتی (نمودارها) تورم، GDP، نرخ‌های بهره، سایر
افق زمانی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت میان‌مدت و بلندمدت
مهارت‌های مورد نیاز تحلیل نمودار تحلیل‌های اقتصادی و آماری

تحلیل فاندامنتال

در تحلیل فاندامنتال، رفاه اقتصادی کشورها و همچنین، ارز آن‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. تغییرات قیمت ارز در این تحلیل مد نظر قرار نمی‌گیرد. معامله‌گران فاندامنتال در فارکس از نقاط داده‌ای استفاده کرده و قدرت ارز مورد نظر خودشان را می‌یابند.

معامله‌گر فاندامنتال در بازار فارکس، تورم کشورها، تراز معامله، تولید ناخالص داخلی، رشد مشاغل و حتی نرخ بهره تعیین‌شده توسط بانک مرکزی کشورها را تحلیل می‌کند.

تحلیل فاندامنتال

نمونه‌ای یک تقویم اقتصادی را در زیر نشان داده‌ایم. معامله‌گران فاندامنتال می‌توانند از این تقویم اقتصادی استفاده کرده و جدیدترین داده‌های موجود را به دست آورند. هر روز داده‌های بسیار زیادی منتشر می‌شوند. به همین دلیل معامله‌گران باید بدانند که چگونه این تقویم را فیلتر کنند تا فقط همان اطلاعاتی که به آن‌ها نیاز دارند را ببینند.

معامله‌گر فارکس می‌تواند با بررسی روند این نقطه و نقاط داده‌ای دیگر، سلامت نسبی اقتصاد هر کشور را تحلیل کند و با توجه به تغییرات ارز آن کشور در آینده، تصمیم بگیرد که معامله خود را انجام بدهد یا خیر.

اثراتی که معمولاً داده‌های اقتصادی مختلف بر روی قدرت یک ارز دارند، در جدول زیر نشان داده شده است. البته، هیچ تضمینی بر روی این اطلاعات نیست، زیرا عوامل بسیاری هستند که بر روی تغییرات ارز اثر می‌گذارند.

تأثیر داده‌های اقتصادی بر روی ارزها

انتظارات اثر بر ارز
تولید ناخالص داخلی (GDP) بیشتر از انتظار مثبت
تورم قیمتی مصرف‌کننده  (CPI) بیشتر از انتظار * مثبت
تراز معاملاتی کمبود معاملاتی (صادرات < واردات) منفی
نرخ مقایسه بانک مرکزی افزایش در نرخ بهره مثبت
شاخص تولید ISM بیشتر از انتظار مثبت
شاخص قیمت تولیدکننده PPI بیشتر از انتظار مثبت

* کشورهای توسعه‌یافته دارای تورم متوسط هستند، زیرا این تورم نشانه‌ای از اقتصاد در حال رشد آن‌ها است. کشورهای در حال توسعه دارای تورم نزولی یا ثابت هستند. این تورم به صورت یک آماره مثبت است، زیرا باعث می‌شود تا سطوح قیمتی تحت کنترل باشند.

تحلیل تکنیکال

در تحلیل تکنیکال، الگوهای روی نمودار قیمت را پیدا می‌کنند. معامله‌گران تکنیکال به دنبال آن هستند تا الگوهای قیمتی مختلفی مثل مثلث، پرچم و پایین‌های دوتایی را پیدا کنند. معامله‌گر بر اساس همین الگوها تصمیم می‌گیرد که به یک نقطه وارد شده یا از آن خارج شود. بر خلاف آن‌چه در تحلیل فاندامنتال می‌گذرد، معامله‌گر تکنیکال خیلی به دنبال دلیل تغییر یا حرکت یک چیز نیست، زیرا روندها و الگوهای روی نمودارهای فارکس هستند که سیگنال‌ها را به او نشان می‌دهند.

در شکل زیر نمونه‌ای از یک الگوی روی نمودار را می‌بینید. این الگو به صورت پایین دوتایی است. بازار، اولین قانون را تعیین می‌کند. در این نمودار، قبل از آن‌که یک نقطه پایینی جدید ایجاد شده و بعد، رو به بالا حرکت کند و روند معکوس شود، الگو اندکی بر می‌گردد. معامله‌گران تکنیکال به دنبال آن هستند تا در (پایین‌ترین) پایین، یک نقطه توقف زیان تنظیم کرده و بعد، قبل از آن‌که معامله لانگ (خرید) انجام دهند، صبر می‌کنند تا بازار نقاط بالای بالاتر (higher high) و پایین بالاتر (higher low) را تولید کند.

الگوی نمودار- تحلیل تکنیکال

در عمل، معامله‌گران تکنیکال باید بتوانند الگوهایی که در نمودار روزانه USD/JPY در زیر نشان داده شده را پیدا کنند. در این شکل، یک «W» دیده می‌شود.

الگوی W

معامله‌گران تکنیکال در فارکس، اقدامات قیمتی، روند، سطوح حمایتی و مقاومتی را بر روی نمودار می‌بینند و بررسی می‌کنند. از بسیاری از این الگوها که از آن‌ها برای تحلیل تکنیکال در فارکس استفاده می‌شود، می‌توان برای بازارهای دیگر هم استفاده کرد.

علاوه بر این، معامله‌گران برای تحلیل بازارهای مبادلات ارزی از برخی شاخص‌ها و نوسانگرهایی که به نمودار قیمت اضافه می‌شوند، استفاده می‌کنند. میانگین‌های متحرک، باندهای بولینگر، ترکیب MACD و شاخص قدرت نسبی (RSI) و تصادفی، بعضی از ابزارهای رایجی هستند که می‌توان آن‌ها را در جعبه ابزار معامله‌گران تکنیکال یافت. معامله‌گران تکنیکال ترجیح می‌دهند که از شاخص‌ها هم استفاده کنند، زیرا استفاده از این شاخص‌ها ساده است و سیگنال‌های بسیار خوبی را هم نشان می‌دهند.

مزایای تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال حاوی آن «جادوی سیاهی» که تحلیلگران فاندامنتال ادعایش را دارند، نیست. با بررسی جهت و قدرت روندها می‌توان تحلیل تکنیکال را به سرعت انجام داد. معامله‌گران با استفاده از تحلیل روند متوجه می‌شوند که کدام جفت را معامله کنند و جهت مربوط به معامله را هم به دست می‌آورند.

در زیر، مثالی را می‌بینید که در آن، معامله‌گر تکنیکال متوجه یک روند 6،000 پیپی می‌شود. در این مثال، AUD نسبت به EUR که خیلی ضعیف است، قدرت بسیار زیادی دارد و به همین دلیل است که این جفت ارز رو به پایین حرکت می‌کند. همچنین، می‌بینیم که این جفت ارز شدیداً در جهت رو به پایین حرکت می‌کند. به این حالت، تمایل می‌گویند و در آن، معامله‌گران از سطوح کلیدی، سطوح حمایتی و مقاومتی و شاخص‌های مختلف استفاده می‌کنند تا روندها را در سریع‌ترین زمان ممکن و با دقت خوب به دست آورند.

مزایای تحلیل تکنیکال

اگر معامله‌گران بتوانند ارزهای قوی و ضعیف را شناسایی کنند، متوجه می‌شوند که کدام جفت ارزها روند پیدا می‌کنند و در نتیجه، احتمالاً بیشتر معامله می‌شوند. معامله‌گر می‌تواند در جهت این روند خاص حرکت کرده و جفت EUR/AUD خود را خریداری کند.

تحلیل تکنیکال در مقایسه با تحلیل فاندامنتال در فارکس: نتیجه‌گیری

در تحلیل‌های فاندامنتال و تکنیکال، روش‌ها و استراتژی‌های معاملاتی متعددی برای معامله وجود دارد؛ این روش‌ها ارزش‌ها و دیدگاه‌های منحصر بفردی را در اختیار معامله‌گران قرار می‌دهند تا بتوانند در خصوص معاملات خود تصمیم گرفته و بدانند که چه زمانی باید به معامله وارد یا از آن خارج شوند. هر چند برخی از معامله‌گران بر اساس سبک و اهداف معاملاتی خاص خود، از این تحلیل‌ها به طور جداگانه استفاده می‌کنند، اما بعضی از آن‌ها از ترکیبی از این دو نوع تحلیل بهره می‌برند. استفاده ترکیبی از تحلیل‌های فاندامنتال و تکنیکال، مزایای بسیار زیادی دارد.

مقالات مرتبط

پاسخی ارسال کنید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

شبکه‌های اجتماعی

0FansLike
2FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

آخرین مقالات