یکشنبه, دسامبر 22, 2024

اندازه بازار فارکس: مزیتی برای معامله‌گران

اندازه بازار فارکس باعث شده تا این بازار به یک بازار ایدآل برای معامله تبدیل شود. نقدینگی موجود در این بازار امکان خرید و فروش ارز بدون هیچ‌گونه تأخیری را برای معامله‌گران فراهم آورده است. این مسأله باعث می‌شود تا اختلاف بین قیمت‌های خرید و فروش بسیار کم باشد. هزینه‌های اندک، دامنه وسیع برای ورود به بازارهای مختلف و زمان منعطف برای معامله باعث شده تا این بازار به پرمعامله‌ترین بازار در جهان تبدیل شود. در این مقاله در مورد عظمت بازار فارکس صحبت می‌کنیم تا حرکتی که در پس این بازار وجود دارد را در یک مقیاس بزرگ ببینید. در نهایت هم مبانی ارزشمندی در خصوص معامله‌گری در فارکس ارائه خواهیم کرد که هم برای تازه‌کاران و هم برای معامله‌گران حرفه‌ای به کار می‌آید.

اندازه و عمق بازار فارکس

بازار فارکس چقدر بزرگ است و ارزش آن چقدر است؟

بر اساس گزارش بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی در سال 2016، میانگین ارزش بازار مبادلات ارزی برابر با 1/5 تریلیون دلار در روز بوده است. این رقم نسبت به عدد 4/5 تریلیون دلار در سال 2013 کاهش یافته است. تنها چند کشور هستند که عمده گردش معامله‌گری در فارکس را تشکیل می‌دهند. میز اصلی معاملات جهانی در شکل زیر به صورت درصدی از کل میانگین گردش در نمودار زیر نشان داده شده است.

بازار فارکس چقدر بزرگ است

از نظر یک معامله‌گر، هر چه ارزش بازار فارکس بیشتر باشد، نوسان در بازار کمتر است، چون در این صورت معاملات بزرگ چندان بر روی قیمت بازار اثر نمی‌گذارند. مؤسسات و معامله‌گران بزرگ راحت‌تر بر روی بازارهای کوچک‌ اثر می‌گذارند، اما این اثر در بازار بزرگی همچون فارکس کمتر است.

بازار فارکس از چند جزء اصلی تشکیل می‌شود. اثرگذارترین مؤلفه بانک‌ها هستند. بازار بین بانکی بیشترین حجم از معاملات مبادلات ارزی را در فضای ارز تشکیل می‌دهد. این موضوع شامل معاملات بین بانک‌ها، معاملات مشتریان و تسهیل در معاملات به وسیله میزهای ایشان می‌شود. بانک‌های آمریکا قسمت عمده سهام این بازار را کنترل می‌کنند. بانک‌های مرکزی، مدیران سرمایه‌گذاری، صندوق‌های پوشش ریسک، شرکت‌ها و در نهایت، معامله‌گران خرده‌فروش نیز مابقی بازار را در دست دارند. در حدود 90 درصد از این مقدار به وسیله‌ کسانی تولید می‌شود که بر اساس تغییرات قیمت در میان روز با ارزها کار می‌کنند.

معامله‌گران خرده‌فروش باید عظمت بازار فارکس را به خوبی درک کنند تا بتوانند در استراتژی معامله‌گری خود موفق باشند. همچنین، باید باید در مقیاسی وسیع با هم در تعامل و ارتباط باشند.

حجم معاملات فارکس

به دلیل نقدینگی بسیار زیاد موجود در بازار فارکس، معامله‌گران از بازارهای دیگر به سمت این بازار جذب می‌شوند. نقدینگی بسیار مهم است، زیرا معامله‌گران فارکس می‌توانند به صورت 24 ساعته در پنج روز و نیم از یک هفته به راحتی به یک وضعیت وارد شده و از آن خارج شوند. این مزیت باعث می‌شود تا حجم زیادی از معاملات به بازار وارد شده و از آن خارج شوند و در عین حال، قیمت‌ها هم چندان نوسان نکنند. این نوسانات در بازارهای کوچک‌تر فراوان هستند. بدان معنا که شما هیچ‌وقت به خاطر عدم حضور خریدار با مشکل مواجه نمی‌شوید. این نقدینگی ممکن است در نشست‌های معاملاتی مختلف و همچنین، در جفت ارزها با هم متفاوت باشد.

 جفت ارزهایی که بیش از بقیه معامله می‌شوند، عبارتند از یورو/دلار آمریکا (EUR/USD) و دلار آمریکا/ین ژاپن (USD/JPY) که در حدود 41 درصد از کل معاملات فارکس در سال را تشکیل می‌دهند. اگر کل اندازه بازار فارکس را در نظر بگیریم، این رقم یک عدد نجومی است. نکته شگفت‌انگیز دیگر آن‌که بیشتر جفت‌هایی که در نمودار زیر نشان داده شده، دلار آمریکا را قطع می‌کنند.

دلار آمریکا تا 85 درصد از حجم معاملات فارکس را تشکیل می‌دهد. در حدود 40 درصد از حجم معاملات، یورو بالاتر از ین ژاپن است که در مکان سوم قرار دارد و در حدود 20 درصد را از آن خود کرده است. با توجه به این‌که بیشتر حجم معاملات بر اساس دلار آمریکا، یورو و ین انجام می‌شوند، معامله‌گران می‌توانند تمرکز خود را روی قسمت عمده‌ای از این جفت‌ها قرار دهند. علاوه بر این، نقدینگی بیشتری که در بازار فارکس وجود دارد، اساساً منجر به معاملات لانگ یا خرید می‌شود. این معاملات روندهایی هستند که به خوبی تعریف شده‌اند و با استفاده از تحلیل‌های فنی و روش‌های نموداری می‌توان به خوبی با آن‌ها کار کرد.

معاملات فارکس

چگونه می‌توان از بازار فارکس سود برد؟

معامله‌گرانی که می‌خواهند به واسطه اندازه برشی و حجم بازار فارکس به منظور کسب سود سرمایه‌گذاری کنند، باید روش یا ترکیبی از ابزارهای تحلیلی مناسب برای سبک معاملات خود را بلد باشند. این معامله‌گران باید اساساً ارکان زیر برای معاملات فارکس را بدانند:

  • تحلیل فاندامنتال. با توجه به این‌که در هر بازار، ارز معامله می‌شود، بنابراین باید به عرضه و تقاضا توجه داشته باشید. به این کار تحلیل فاندامنتال می‌گویند. نرخ بهره، رشد اقتصادی، استخدام، تورم و ریسک سیاسی، همه و همه عواملی هستند که بر روی عرضه و تقاضا برای ارز اثر می‌گذارند.
  • تحلیل تکنیکال. نمودارهای قیمت مطالب زیادی را در خود دارند و بسیاری از معامله‌گران فارکس برای تصمیمات خود به این نمودارها مراجعه می‌کنند. نمودارها روندها و نقاط مهم مربوط به قیمت را نشان می‌دهند. بنابراین، اگر شما به عنوان یک معامله‌گر فارکس بلد باشید که با این نمودارها کار کنید، می‌دانید که کجا باید به بازار وارد شده و کجا از آن خارج شوید.

مدیریت پول. یکی از بخش‌های اساسی در معاملات است. همه‌ معامله‌گران باید اندازه‌گیری ریسک‌ها و پاداش‌ها را بلد باشند. این افراد باید بدانند که قضاوت در خصوص ورود، خروج و اندازه معامله را بدانند. معامله‌گران فارکس به شکل‌های مختلفی از ارکان مدیریت سرمایه استفاده کرده و استراتژی خاص خود که با آن راحت هستند را مشخص می‌کنند. پس از آن‌که تعادلی را بین این سیستم‌های اصلی پیدا کردند، سعی می‌کنند تا مهارت‌های خاص خود را به دست آورند. ایشان سعی می‌کنند تا همواره از خط‌مشی‌ها، خط‌مشی‌های مالی و سال مالی و سایر موارد مشابه به صورت به‌روز آگاه مانده و تصمیمات‌شان را بر اساس همین اطلاعات بگیرند.

سخن نهایی

بازار فارکس یکی از بزرگترین بازارهای مالی است که امکان کسب سود را برای معامله گرها فراهم کرده است. دلار آمریکا عمده معاملات این بازار را تشکیل می دهد و  نقدینگی بالای این بازار به معامله گرها کمک می کند تا در هر زمانی که می خواهند وارد این بازار شده یا از آن خارج شوند. معامله گر حرفه‌ای از شاخص‌ها و نمودارهای مختلف فارکس استفاده کرده و معاملات خود را بر اساس همین سیگنال‌های فنی انجام می‌دهد. احساسات مشتریان نیز نشانه‌هایی از داخل را به عنوان برگشت‌های بالقوه در اختیار معامله‌گران فارکس قرار می‌دهد که از آن به عنوان نقاطی برای ورود به بازار یا خروج از آن استفاده می‌کنند. داشتن اطلاعات و کسب مهارت در زمینه مدیریت ریسک و انواع تحلیل های بازار موفقیت تریدر را تضمین می کند.

مقالات مرتبط

پاسخی ارسال کنید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

شبکه‌های اجتماعی

0FansLike
2FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

آخرین مقالات