یکشنبه, اکتبر 20, 2024

بروکر فارکس چیست؟ + انواع بروکر

بازار فارکس یکی از بزرگ‌ترین بازارهای مالی دنیاست که روزانه تیلیاردها دلار پول توسط خرده فروشان (retailers) در آن معامله می‌شود. هر بازاری، فارغ از ماهیت آن نیاز به بستری برای انجام معاملات خود دارد. کارگزاری یا بروکر فارکس بستر انجام این معاملات هستند و در واقع شرکت‌های مالی برای انجام هرگونه معاملات ارزی درنظر گرفته می‌شوند.

به زبان ساده، بروکر فارکس را می‌توان واسطه‌ای امین بین خریدار و فروشنده در بازار فارکس دانست. درواقع، این شرکت‌های مالی هستند که با فراهم‌کردن امکانات لازم، بستری امن و مطمئن برای انجام معاملات ارزی شما فراهم می‌کنند. شرکت‌های مالی یا همان کارگزاری‌های فارکس به‌عنوان یک واسطه، پل ارتباطی بین شما و فروشنده‌ها را برقرار می‌کنند تا شما بتوانید سرمایه خود را وارد این بازار کنید.

اگر قصد دارید قدم به دنیای پرهیجان فارکس بگذارید و از فرصت‌های بی‌شماره آن بهره‌مند شوید، اولین گام شما انتخاب یک بروکر فارکس معتبر و قابل‌اعتماد خواهد بود.

در ادامه این مقاله، به بررسی جامع و دقیق بروکرهای فارکس می‌پردازیم. با ما همراه باشید تا با دنیای شگفت‌انگیز این واسطه‌های امین در بازار فارکس آشنا شوید.

بروکر یا کارگزاری

معرفی انواع بروکر فارکس

ورود به دنیای پرهیجان و پرچالش فارکس، مستلزم انتخابی هوشمندانه است. انتخاب یک بروکر فارکس مناسب، به‌عنوان واسطه‌ای امین در معاملات، نقشی حیاتی در تجربه شما از این بازار ایفا خواهد کرد.

انتخاب صحیح بروکر، نه‌تنها بر میزان سود و ضرر معاملات شما مؤثر است، بلکه بر سبک معاملاتی شما نیز تأثیر مستقیم خواهد گذاشت. بروکرها با ارائه خدمات و امکانات مختلف، بستری مناسب برای انجام معاملات ارزی شما فراهم می‌کنند. انتخاب بروکری که با نیازها و اهداف شما همسو باشد، رمز موفقیت شما در این مسیر خواهد بود.

بروکرها به‌طورکلی به دودسته Dealing Desk (DD) و Non Dealing Desk (NDD) تقسیم می‌شوند. در ادامه بیشتر با این دو رقیب آشنا خواهید شد.

بروکر Dealing Desk

Dealing Desk  که به آن میز معامله گفته می‌شود قلب تپنده بسیاری از بروکرهای فارکس، محلی برای تبادل و معامله انواع ابزارهای مالی از جمله ارز، سهام، اوراق‌قرضه و کالاهای اساسی است. در این مقاله به بررسی دقیق‌تر این بخش مهم از بروکرها خواهیم پرداخت.

تعریف میز معامله

Dealing Desk یا میز معامله به جایی گفته می‌شود که بازار سازان (market makers) در آن ابزارهای مالی همچون سهام، فارکس، اوراق قرضه و سهام، کالاهای اساسی و دیگر دارایی‌های مالی را معامله می‌کنند.

در بازارهای ارز خارجی، میز معامله مکانی است که معامله‌گران فارکس در یک بانک یا مؤسسه مالی می‌نشینند. از آنجایی که بازار فارکس در تمام ساعات شبانه‌روز باز است، بسیاری از مؤسسات در سراسر جهان دارای میز معامله هستند. میزهای معاملاتی در خارج از بازارهای ارز مانند بانک‌ها و شرکت‌های مالی نیز یافت می‌شود که از آن برای انجام معاملات اوراق بهادار و سایر محصولات مالی استفاده می‌کنند. میز معاملات تنها محدود به فارکس نیست. آنها بسیاری از دارایی‌های مالی؛ مانند سهام، ETF ها، و کالاهای اساسی را خرید و فروش می‌کنند.

بروکر Dealing Desk (DD) به‌عنوان یکی از دو نوع اصلی بروکرها، مزایا و معایب خاص خود را دارد و در اصطلاح فارسی به آن میز معامله نیز می‌گویند. میز معامله، فضایی در یک بانک یا مؤسسه مالی است که معامله‌گران فارکس در آن مستقر هستند. این معامله‌گران به طور مستقیم با مشتریان (معامله‌گران) تعامل دارند و وظایف مختلفی بر عهده دارند که عبارت‌اند از:

  1. قیمت‌گذاری: تعیین قیمت خریدوفروش ارزها
  2. اجرای معاملات: انجام معاملات مشتریان
  3. مدیریت ریسک: کنترل ریسک معاملات
  4. ارائه خدمات: ارائه خدمات پشتیبانی به مشتریان

مزایای بروکرهای  Dealing Desk چیست؟

  1. اسپرد ثابت: بروکرهای DD معمولاً اسپرد ثابتی را برای معاملات ارائه می‌دهند که می‌تواند برای برخی از معامله‌گران جذاب باشد.
  2. نیاز به نقدینگی پایین: در این نوع بروکرها به دلیل عدم نیاز به دریافت نقدینگی از معامله‌گران، معامله‌گران می‌توانند با سرمایه‌ای ناچیز فعالیت خود را در بازار فارکس آغاز کنند. در بروکرهای Dealing Desk معاملات مستقیماً با خود بروکر انجام خواهند شد. به‌عبارت‌دیگر بروکر به‌عنوان طرف مقابل معامله عمل خواهد کرد پس نیازی به دریافت نقدینگی از معامله‌گران برای انجام معاملات آنها نیست.
  3. دسترسی به پلتفرم‌های متنوع: در بیشتر موارد بروکرهای Dealing Desk پلتفرم‌های معاملاتی متنوعی را به مشتریان خود ارائه می‌دهند.

ارائه پلتفرم‌های متنوع این امکان را به معامله‌گران می‌دهد تا بتوانند از میان پلتفرم‌های مختلف، بهترین گزینه متناسب با نیازها و ترجیحات خود را انتخاب کنند. پلتفرم‌های مختلف، ابزارها و امکانات متنوعی را ارائه می‌دهند که معامله‌گران می‌توانند از آنها برای تحلیل بازار و انجام معاملات خود استفاده کنند.

برخی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های معاملاتی موجود در بازار عبارت‌اند از:

  • MetaTrader 4 پلتفرمی محبوب و قدرتمند با ابزارهای تحلیل تکنیکال پیشرفته.
  • MetaTrader 5 نسخه جدیدتر متاتریدر 4 با امکانات بیشتر و رابط کاربری بهبود یافته.
  • CTrader پلتفرمی با رابط کاربری ساده و مناسب برای معامله‌گران مبتدی.
  • ZuluTrade پلتفرمی برای معاملات اجتماعی و کپی‌کردن معاملات معامله‌گران باتجربه.

معایب بروکرهای  Dealing Desk چیست؟

  1. تضاد منافع: در این نوع بروکرها، منافع بروکر و معامله‌گر ممکن است در تضاد با یکدیگر باشد. برای مثال بروکر ممکن است از ضرر معامله‌گران سود ببرد.
  2. عدم شفافیت در قیمت‌ها: قیمت‌های ارائه شده توسط بروکرهای DD همیشه شفاف نیست و این احتمال وجود دارد که به نفع معامله‌گران نباشد.
  3. ریسک عدم پرداخت سود: در برخی موارد ممکن است بروکر DD از پرداخت سود معاملات به مشتریان خود امتناع کند.

بروکر Dealing Desk چگونه کار می‌کند؟

بروکرهای DD در طرف مقابل شما در معامله هستند و وظیفه تسهیل معاملات را بر عهده می‌گیرند. به عنوان مثال اگر شما قصد داشته باشید ارزی را با ۲۰۰ هزار واحد بخرید، بروکر باید طرف معامله شما را پیدا کند و با انجام این کار ریسک کار خود را کاهش می‌دهد. زیرا با این کار مستقیماً در برابر شما قرار نمی‌گیرد و سود معامله را از طریق اسپرد به دست می‌آورد. اما اگر در جهت مخالف معامله شما، معامله یکسانی وجود نداشته باشد، بروکر DD باید طرف معامله شما قرار بگیرد و مسئولیت آن را بپذیرد. در این صورت اگر شما از معامله سود کنید، باعث ضرر بروکر می‌شود؛ زیرا باید سود شما را از جیب خودش پرداخت کند.

بروکرهای Dealing Desk یا DD به‌عنوان بازارگردان عمل خواهند کرد و در طرف مقابل معاملات مشتریان خود قرار می‌گیرند. این نوع بروکرها برای کسب درآمد از دو روش اسپرد و کمیسیون استفاده می‌کنند.

مراحل انجام معامله در بروکرهای  DD

مراحل انجام معامله در بروکرهای Dealing Desk به این صورت است:

  1. ثبت سفارش توسط معامله‌گر: معامله‌گر در پلتفرم معاملاتی بروکر، سفارش خرید یا فروش خود را ثبت می‌نماید.
  2. تطبیق سفارش: بروکر DD به دنبال طرف مقابل معامله برای سفارش مشتری می‌گردد.
  3. انجام معامله: در صورت پیداشدن طرف مقابل، معامله با قیمت و شرایط موردنظر انجام می‌پذیرد.
  4. کسب درآمد بروکر: بروکر DD از طریق اسپرد (تفاوت بین قیمت خریدوفروش) یا کمیسیون از معامله سود خواهد برد.
انواع معاملات

معاملات در بروکرهای DD به دودسته تقسیم می‌شوند:

  • معامله مستقیم: در صورت وجود تقاضای کافی در بازار، بروکر DD به‌عنوان طرف مقابل معامله‌گر عمل می‌کند. در این نوع معامله، قیمت معامله توسط بروکر DD تعیین خواهد شد.
  • معامله در بازار ثانویه: در صورت عدم وجود تقاضای کافی، بروکر DD به دنبال نقدینگی در بازار ثانویه می‌گردد و به‌عنوان نماینده معامله‌گر عمل خواهد کرد. در معامله ثانویه، قیمت معامله توسط بازار ثانویه تعیین می‌گردد.

بنابراین، به طور خلاصه می‌توان بروکر DD را این‌طور تعریف کرد:

میز معامله یا Dealing Desk، بخش مرکزی بروکرهای DD است که در آن معامله‌گران متخصص، وظایف متعددی برعهده دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بازارسازی: فراهم‌کردن نقدینگی و تسهیل معاملات برای مشتریان
  • قیمت‌گذاری: تعیین قیمت خریدوفروش ابزارهای مالی
  • اجرای معاملات: انجام معاملات مشتریان
  • مدیریت ریسک: کنترل و مدیریت ریسک‌های مرتبط با معاملات
  • ارائه خدمات پشتیبانی: پاسخگویی به سؤالات و رفع مشکلات مشتریان

تصور کنید شما می‌خواهید 100 یورو بخرید. بروکر DD به جای این که شما را به یک خریدار دیگر وصل کند، خودش 100 یورو را به شما می‌فروشد. در این حالت بروکر DD سود خود را از طریق تفاوت قیمت خرید و فروش (اسپرد) به دست می‌آورد. مزیت این نوع معامله این است که معاملات شما سریع‌تر انجام می‌شود، زیرا نیازی به پیدا کردن طرف مقابل نیست. همچنین بروکر DD همیشه برای معامله با شما است حتی اگر در آن لحظه خریدار یا فروشنده دیگری وجود نداشته باشد.

بروکر Non Dealing Desk

کارگزاران No Dealing Desk (NDD) بر خلاف کارگزاران DD سفارش‌های مشتریان خود را از طریق Dealing Desk ارسال نمی‌کنند. در عوض، کارگزاران فارکس NDD سفارش‌های خرید و فروش را  از طریق ارائه دهندگان نقدینگی،  بانک‌ها، سایر کارگزاران و غیره مستقیماً به بازار فارکس ارسال می‌کنند. بنابراین آن‌ها در طرف مقابل معامله شما قرار نمی‌گیرند. این کارگزاران برای دریافت سود، ممکن است به میزان اسپرد اضافه کنند یا در ازای هر معامله کمیسیون مشخصی دریافت کنند.

به زبان ساده‌تر باید گفت که بروکر NDD نوعی کارگزار در بازارهای مالی است که برخلاف بروکرهای DD، سفارش‌های مشتریان خود را به طور مستقیم به بازار فارکس ارسال می‌نماید. در این نوع بروکرها هیچ میز معاملاتی وجود ندارد و معامله‌گران مستقیماً به شبکه‌های بانکی، ارائه‌دهندگان نقدینگی و سایر معامله‌گران متصل خواهند شد.

نحوه کار بروکر  NDD چگونه است؟

  • شبکه‌های ارتباطی الکترونیکی ECN: در این روش بروکر NDD به‌عنوان واسطه‌ای بین معامله‌گران و شبکه‌ای از ارائه‌دهندگان نقدینگی مانند بانک‌ها و سایر بروکرها، عمل خواهد کرد. در این روش سفارشات مشتریان به ECN ارسال شده و با بهترین قیمت موجود در بازار مطابقت داده خواهند شد.
  • پردازش مستقیم STP: در این روش سفارشات مشتریان بدون دخالت بروکر NDD و مستقیماً به یک یا چند ارائه‌دهنده نقدینگی ارسال می‌گردد.

مزایای بروکرهای  NDD چیست؟

  • قیمت‌های شفاف‌تر: در این نوع بروکرهای فارکس به دلیل عدم وجود Dealing Desk، قیمت‌ها به طور مستقیم از بازار دریافت شده و شفافیت بیشتری دارند.
  • اسپردهای رقابتی: به دلیل رقابت بین ارائه‌دهندگان نقدینگی، اسپردها در بروکرهای NDD بیشتر رقابتی‌تر هستند.
  • عدم تضاد منافع: باتوجه‌به این که بروکر NDD در طرف مقابل معامله قرار نمی‌گیرد، تضاد منافعی بین بروکر و معامله‌گر وجود نخواهد داشت.
  • سرعت اجرای بالا: به دلیل ارسال مستقیم سفارشات به بازار، سرعت اجرای معاملات در بروکرهای NDD بالاتر است.

معایب بروکرهای  NDD چیست؟

  • نیاز به دانش و تجربه: معامله در بروکرهای NDD به دلیل پیچیدگی بیشتری که این روش دارد، نیازمند بهره‌مندی از دانش و تجربه بیشتر است.
  • اسپردهای متغیر: اسپردها در بروکرهای NDD می‌توانند به طور متغیر و بر اساس شرایط بازار تغییر کنند و این موضوع می‌تواند چالشی بزرگ برای معامله‌گرها باشد.
  • کمیسیون: برخی از بروکرهای NDD علاوه بر اسپرد، کمیسیون نیز دریافت می‌کنند.

انواع بروکرهای NDD

بروکرهای Non Dealing Desk (NDD) به دلیل عدم دخالت در معاملات و ارسال مستقیم سفارشات به بازار، محبوبیت زیادی در بین معامله‌گران فارکس پیدا کرده‌اند. این نوع بروکرها به سه دسته اصلی STP+ECN، ECN و STP تقسیم می‌شوند.

بروکر STP

در کارگزارهایی که مجهز به سیستم STP یا (Straight Through Processing) هستند، سفارش‌های مشتری‌ها به‌صورت مستقیم به تأمین‌کنندگان نقدینگی متصل می‌شود و این تأمین‌کنندگان به بازار بین بانکی دسترسی دارند.

قیمت‌های شفاف‌تر، اسپردهای رقابتی و سرعت اجرای بالا از جمله مزایای بروکر STP هستند، اما باید به این نکته توجه داشت که تنوع پلتفرم‌های معاملاتی در این نوع بروکرها به‌اندازه بروکرهای ECN نیست.

بروکر ECN

بین STP و بروکر ECN Forex شباهت‌های زیادی وجود دارد، اما تفاوت اصلی آن در مسیریابی معامله است. بروکر STP می‌تواند با ارائه‌دهندگان نقدینگی مختلف خارج از زمین نقدینگی خود معامله کند، در حالی که ECN به عنوان نوعی درگاه عمل می‌کند. درگاه به‌طور مؤثر به عنوان منبع اصلی نقدینگی عمل می‌کند، زیرا توسط بانک‌ها، صندوق‌های تأمینی و همه عاملان اصلی بازار ارائه می‌شود.

به بیان ساده‌تر در این نوع بروکر، سفارشات مشتریان به شبکه‌ای از ارائه‌دهندگان نقدینگی همچون بانک‌ها و سایر بروکرها، ارسال می‌شود. این شبکه به‌عنوان بازار معاملاتی عمل می‌کند و معامله‌گران می‌توانند از طریق آن به‌آسانی با یکدیگر معامله کنند.

نقدینگی بالا، قیمت‌های رقابتی و تنوع در پلتفرم‌ها از مزایای بروکر ECN هستند، اما در مقابل اسپردها در این نوع بروکرها می‌توانند به طور متغیر و بر اساس شرایط بازار تغییر کنند و این امر معامله‌گران را با چالش‌های زیادی مواجه خواهد کرد.

بروکر STP+ECN

مدل Hybrid ترکیبی از هر دو ECN و STP است. معمولاً با خدمات ترکیبی، کارگزاران می‌توانند بر روی ارائه خدمات عالی به مشتریان، آموزش و تحلیل‌های مختلف بازار تمرکز کنند. ترکیب مدل‌های ECN و STP امکان یک سرویس معاملاتی کاملاً الکترونیکی در فارکس را فراهم می‌کند. این ترکیب محبوب به یک کارگزار فارکس اجازه می‌دهد تا ورود سفارش را کاملاً خودکار کند و بر روی قیمت‌گذاری اسپرد و طرف معاملات خود تمرکز کند.

این نوع بروکر مزایای هر دو بروکر قبلی دارد، اما باید به این نکته توجه داشت که هزینه‌های معاملاتی در بروکر STP+ECN بیشتر از بروکرهای STP یا ECN است.

تفاوت بین قیمت پیشنهادی و قیمت درخواستی چیست؟

درک تفاوت بین قیمت پیشنهادی و قیمت درخواستی برای هر معامله‌گری در بازارهای مالی، چه فارکس و چه بورس، ضروری است. این دو قیمت، پایه و اساس معاملات را تشکیل می‌دهند و درک آن‌ها در تصمیم‌گیری‌های معاملاتی بهتر به شما کمک می‌کند.

قیمت پیشنهادی (Bid Price) و قیمت درخواستی (Ask Price) دو مفهوم کلیدی در بازارهای مالی هستند که به ترتیب به حداکثر قیمتی که یک خریدار حاضر است برای خرید یک دارایی بپردازد و حداقل قیمتی که یک فروشنده حاضر است برای فروش همان دارایی دریافت کند، اشاره می‌کنند.

اهمیت درک تفاوت این دو قیمت در چیست؟

  1. مشخص‌شدن محدوده قیمت معامله: قیمت پیشنهادی و قیمت درخواستی محدوده قیمتی را که معامله می‌تواند در آن انجام شود را مشخص خواهد کرد.
  2. نقدشوندگی: تفاوت بین قیمت پیشنهادی و قیمت درخواستی (اسپرد) شاخصی از نقدشوندگی دارایی است. به‌طورکلی بیانگر این است که هر چه اسپرد کم‌تر باشد، نقدشوندگی بیشتر است.
  3. انجام معامله: معامله زمانی اتفاق می‌افتد که قیمت پیشنهادی یک خریدار با قیمت درخواستی یک فروشنده برابر باشد.

درک تفاوت بین قیمت پیشنهادی و قیمت درخواستی با ذکر یک مثال

فرض کنیم قیمت سهم Z خود در بازه قیمتی 10.50/10.55 دلار است. سرمایه گذار X که به دنبال خرید A با قیمت فعلی بازار است، 10.55 دلار می‌پردازد، در حالی که سرمایه گذار Y که مایل به فروش سهام Z fh قیمت فعلی بازار است، 10.50 دلار دریافت می‌کند.

در این مثال نقدشوندگی تا حدودی خوب است و سرمایه‌گذار X با پرداخت 0.05 دلار بیشتر از قیمت پیشنهادی، توانسته به سرعت سهم مورد نظر خود را خریداری کند. از طرف دیگر سرمایه گذار Y با صبر و حوصله و استفاده از سفارش محدود موفق شده تا سهم خود را به قیمتی بالاتر از قیمت پیشنهادی بفروشد.

اما باید توجه داشته باشید که در نهایت انتخاب نوع سفارش و قیمت معامله به اهداف و استراتژی معاملاتی شما بستگی دارد.

درآمد بروکر

درآمد بروکر فارکس از چه طریق به دست می‌آید؟

بروکرهای فارکس به‌عنوان واسطه در معاملات ارز خارجی، نقشی کلیدی در این بازار پرنوسان ایفا می‌کنند. درک نحوه کسب درآمد این بروکرها در انتخاب بروکر مناسب و مدیریت ریسک معاملات به معامله‌گران کمک می‌کند.

در بازار ارز، معامله‌گران و دلال‌ها بر این اساس خرید و فروش انجام می‌دهند که فکر کنند ارزی ارزش خود را از دست خواهد داد یا به به ارزشش افزوده می‌شود. بازار ارز خارجی یا همان بازار فارکس بازار ریسک بالایی دارد و روزانه بیش از ۵ تریلیون دلار در این بازار معامله می‌شود. هر معامله‌گری برای خرید و فروش و انجام معاملات به یک واسط نیاز دارد و به‌همین دلیل به کارگزارهای فارکس مراجعه می‌کنند. فارغ از اینکه فرد معامله کننده از معامله‌ای سود یا زیان کند، این کارگزارها کمیسیون و کارمزد خود را برداشت می‌کنند.

بنابراین، کارگزار به‌ازای هر معامله پورسانت دریافت می‌کند که با نام «اسپرد» شناخته می‌شود. اسپرد به تفاوت قیمت پیشنهادی (Bid price)  و قیمت درخواستی (Ask price)معامله گفته می‌شود.

بروکرهای فارکس چند مدل درآمدی دارند؟

بروکرها با سه روش کمیسیون، اسپرد و بهره شبانه، کارمزد خود را از معاملات انجام شده بین خریدار و فروشنده به دست خواهند آورد.در ادامه به شرح سه مدل اصلی درآمدی این بروکرها خواهیم پرداخت:

اسپرد:

همانطور که قبلاً توضیح دادیم، اسپرد به تفاوت قیمت بین معاملات گفته می‌شود و به میزان تفاوت بین دو قیمت، اسپرد به کارگزار تعلق می‌گیرد.

همان‌طور که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم، تفاوت بین قیمت پیشنهادی (Bid) و قیمت درخواستی (Ask) که معامله‌گر برای خرید یا فروش ارز می‌پردازد را اسپرد می‌گویند.

برای مثال اگر قیمت پیشنهادی EUR/USD 1.1200 و قیمت درخواستی 1.1205 باشد، اسپرد 0.0005 یا 5 پیپ خواهد بود. اسپرد منبع اصلی درآمد بروکرها است و شفاف و قابل محاسبه بودن مزیتی است که برای معامله‌گران دارد.

کمیسیون:

در برخی سفارش‌ها، میزان اسپردها کاهش پیدا می‌کند و یا در برخی مواقع به صفر می‌رسد. به همین دلیل بروکر مبلغ مشخص و ثابتی را به عنوان کمیسیون دریافت می‌کند.

کمیسیون به‌ازای هر لات یا حجم معامله محاسبه خواهد شد. کمیسیون برای بروکرها سود ثابتی را به ارمغان می‌آورد و می‌تواند اسپردها را به مقدار قابل‌توجهی کاهش دهد.

بهره شبانه:

بهره شبانه یا سوآپ زمانی دریافت می‌شود که معامله شما بیش‌تر از یک روز معاملاتی باز شود و بروکر در ازای آن بهره شبانه می‌گیرد.

به بیان ساده‌تر در معاملات جفت‌ارزها به‌موجب تفاوت نرخ بهره بین دو کشور، سود یا جریمه شبانه به معامله‌گران تعلق می‌گیرد یا از آنها کسر خواهد شد.

سوآپ به طور روزانه محاسبه شده و به‌حساب معاملاتی واریز یا  از آن کسر می‌شود. بهره شبانه یا سوآپ می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای مدیریت ریسک توسط معامله‌گران مورداستفاده قرار گیرد و منبع درآمدی برای بروکرها باشد.

بهترین بروکر فارکس کدام است؟

برای اینکه بتوانید در این بازار پرتلاطم و پر ریسک سرمایه‌گذاری کنید، باید مطرح‌ترین و شناخته‌شده‌ترین بروکرهای فارکس را بشناسید.

به‌طورکلی انتخاب بهترین بروکر فارکس به نیازها و ترجیحات معاملاتی هر فرد بستگی دارد.

عوامل متعددی در انتخاب بروکر مناسب دخیل هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نوع حساب معاملاتی، اعم از:
  • حساب‌های معاملاتی با اسپرد ثابت
  • حساب‌های معاملاتی با اسپرد متغیر
  • حساب‌های معاملاتی ECN
  • حساب‌های معاملاتی STP
  • هزینه‌ها، اعم از:
  • اسپرد
  • کمیسیون
  • سوآپ
  • هزینه‌های واریز و برداشت
  • پلتفرم معاملاتی شامل:
  • MetaTrader 4
  • MetaTrader 5
  • cTrader
  • پلتفرم‌های اختصاصی
  • خدمات مشتریان از جمله:
  • پشتیبانی 24/5
  • چت زنده
  • آموزش و منابع

هر ساله لیستی از بهترین بروکرهای فارکس اعلام می‌شود که در ادامه به چند نمونه از بهترین آن‌ها در سال ۲۰۲۴ اشاره می‌کنیم:

بروکر فارکس فورچونا مارکتس

بسیاری از معامله گران بروکر فورچونا مارکتس را برای معاملات خود انتخاب می‌کنند. چون مزیت‌هایی مانند سرعت در اجرای سفارشات، امنیت اطلاعات تریدرها، طیف وسیعی از نمادها، اسپرد پایین و کمیسیون کم را ارئه می دهد و همین موارد باعث افزایش محبوبیت این بروکر بین معامله‌گران شده است.

بروکر فارکس IG:

بروکر فارکس آی جی یکی از مورد اعتمادترین شرکت‌های مالی در تمام دنیا محسوب می‌شود. نظارت کامل بر روی معاملات، استفاده از ابزارهای تجاری و پیشرفته، قیمت‌گذاری‌های رقابتی و تنوع وسیعی از محصولات قابل خرید و فروش، این کارگزاری را در رتبه اول قرار داده است.

مزایا:

  • نظارت کامل
  • ابزارهای پیشرفته
  • قیمت‌گذاری رقابتی
  • تنوع محصولات

معایب:

  • اسپردها می‌توانند بالا باشند.

پلتفرم معاملاتی اختصاصی می‌تواند برای برخی از معامله‌گران پیچیده و درعین‌حال چالش‌برانگیز باشد.

بروکر فارکس Saxo Bank:

ساکسو بانک هلندی است و یک پلتفرم معاملاتی قدرتمند برای سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی جهان محسوب می‌شود. در حال حاضر بیش از ۴۰ هزار محصول قابل فروش بر روی این کارگزاری وجود دارد و بهترین خدمات را به مشتری ارائه می‌دهد.

مزایا:

  • پلتفرم معاملاتی قدرتمند
  • تنوع محصولات
  • خدمات عالی به مشتریان

معایب:

  • ممکن است هزینه‌ها بالا باشند.
  • برای معامله‌گران مبتدی مناسب نیست.

بروکر فارکس Interactive Brokers:

یک کارگزاری مناسب برای افراد حرفه‌ای محسوب می‌شود و طیف وسیعی از بازارهای جهانی را در برمی‌گیرد.

مزایا:

  • مناسب برای معامله‌گران حرفه‌ای
  • طیف وسیعی از بازارها
  • هزینه‌های رقابتی

معایب:

  • پلتفرم معاملاتی در برخی موارد می‌تواند پیچیده باشد.
  • این پلتفرم برای معامله‌گران مبتدی مناسب نیست.

بروکر فارکس XTB

XTB یک بروکر فارکس معتبر و شناخته شده در سراسر جهان است و محبوبیت زیادی در بین معامله‌گران دارد. این بروکر خدمات خود را به معامله‌گران در بیش از 150 کشور ارائه می‌دهد در حال حاضر بیش از 500 هزار مشتری فعال دارد.

پلتفرم XTB بسیار کاربرپسند است و استفاده از آن برای معامله‌گران مبتدی و حرفه‌ای آسان است. این پلتفرم تنوع وسیعی از ابزارهای تحلیل تکنیکال و بنیادی را ارائه می‌دهد که به معامله‌گران در تحلیل بازار و انتخاب بهترین استراتژی معاملاتی  به آن‌ها کمک می‌کند.

مزایا:

  • اسپردهای رقابتی
  • پلتفرم معاملاتی MT4
  • آموزش و منابع مفید

معایب:

  • تنوع محصولات آن محدود است.
  • خدمات مشتریان آن به‌اندازه سایر بروکرها قوی نیست.

معیارهای شناسایی بروکر و انتخاب بروکر فارکس برای ایرانیان

امکان ثبت‌نام ایرانی‌ها در بسیاری از بروکرهای فارکس شناخته شده وجود دارد؛ با این حال باید تمامی شرایط مربوط به بروکرها را مطالعه کنید و قبل از انتخاب بروکر با نحوه هر کدام از آن‌ها آشنا شوید. به‌طور کلی باید چند معیار را برای شناسایی بروکر در نظر بگیرید تا بتوانید با خیالی آسوده بهترین کارگزاری را برای خود انتخاب کنید. با توجه به بحث تحریم ها و محدودیت های خاصی که برای ایرانیان بوجود می آید، باید برای حفظ امنیت سرمایه به سراغ بهترین بروکرهای فارکس برای ایرانیان بروید و قبل از شروع در مورد این موضوع کاملا تحقیق کنید.

  • نحوه قانون‌گذاری در کارگزاری‌ها:

 فارکس دارای رگولاتور یا قوانین‌های خاصی است که بسیاری از بروکرها باید به آن پایبند باشند. قبل از انتخاب بروکر باید از نحوه قانون‌گذاری و اینکه آیا بروکر مورد نظر معتبر بوده و از قوانین پیروی می‌کند، مطلع شویم. اگر قوانین یک کارگزاری سختگیرانه‌تر باشد، امنیت بیشتری برای معامله‌گران وجود خواهد داشت. کمیسیون معاملات آتی کالا و انجمن ملی معاملات آتی نمونه‌ای از مهم‌ترین رگولاتورها  در ایالت متحده آمریکا هستند. اگر بروکر فارکس مورد نظر شما تحت نظارت هر کدام از این رگولاتورها باشد، به این معنی نیست که آن بروکر موظف است به قوانین آن احترام گذاشته و مطابق با آن عمل کند.

داشتن مجوز از یک رگولاتور معتبر، نشان‌دهنده نظارت بر فعالیت بروکر و تعهد آن به قوانین و مقررات است.

رگولاتورهای معتبر عبارت‌اند از:

  • NFA (آمریکا)
  • ASIC (استرالیا)
  • FCA (انگلیس)
  • CySEC (قبرس)

مزایا:

  • امنیت بیشتر برای معامله‌گران
  • تضمین جبران هر گونه خسارت در صورت بروز مشکل
  • شفافیت در عملکرد بروکر

معایب:

  • به دلیل تحریم‌ها برخی بروکرهای رگوله شده ممکن است از ارائه خدمات به ایرانیان خودداری کنند.
  • کامیشن یا اسپرد:

به تفاوت قیمت در خرید و فروش کالا یا ارز اسپرد گفته می‌شود. در واقع اسپرد همان سودی است که کارگزار به عنوان واسطه‌گری خود به‌عنوان کارمزد برمی‌دارد. در کارگزاری‌های مختلف، این عدد متغیر است و قبل از انتخاب کارگزار باید از میزان این کارمزد مطلع شوید. منبع درآمد کارگزاری‌ها از اسپرد به‌دست می‌آید. همانطور که گفتیم یکی از انواع بروکرها، بروکرهای DD یا بازارسازها هستند. بهتر است بروکری را انتخاب کنید که بازارساز نباشد و قیمت حقیقی را به شما ارائه دهد.

انواع اسپرد

  • اسپرد ثابت: این نوع اسپرد در طول روز ثابت می‌ماند.
  • اسپرد شناور: این نوع اسپرد بر اساس شرایط بازار متغیر است.
چه عواملی بر اسپرد تأثیر دارد؟
  • نقدشوندگی جفت‌ارز: جفت‌ارزهایی با نقدشوندگی بالا، اسپرد کمتری دارند.
  • شرایط بازار: در زمان‌های پرنوسان، اسپرد افزایش خواهد یافت.
  • نوع کارگزاری: کارگزاری‌های مختلف، اسپردهای متفاوتی را ارائه می‌دهند.
تأثیر اسپرد بر معاملات چیست؟

اسپرد بالا می‌تواند سودآوری معاملات را کاهش دهد. به همین دلیل معامله‌گران باید اسپرد را در استراتژی معاملاتی خود لحاظ کنند.

  • پشتیبانی بروکر از زبان فارسی:

 پشتیبانی معیار بسیار مهمی در انتخاب بروکر فارکس محسوب می‌شود؛ بخصوص اگر مقیم ایران باشید. به‌عنوان مثال بروکر‌هایی که از زبان فارسی پشتیبانی می‌کنند، فرایند معاملات را برای شما هموارتر ساخته و شما با درک بهتری می‌توانید با قوانین آن کارگزاری و نحوه کار با پلتفرم آشنا شوید.

  • پشتیبانی ۲۴ ساعته:

بروکر فارکس باید از پشتیبانی قوی برخوردار باشد و بتواند چه از نظر فنی و نرم افزاری و چه از نظر مالی و تحلیلی به کاربران خود پاسخگو باشد و در هر ساعتی از روز پشتیبانی کامل انجام دهد. اگر قصد دارید از نحوه پشتیبانی بروکرهای فارکس مطلع شوید می‌توانید قبل از ثبت‌نام در کارگزاری مور نظر، از طریق چت آنلاین با آن‌ها در ارتباط باشید یا ایمیل خود را به‌صورت روزانه بررسی کنید تا ببینید آیا کارگزاری مورد نظر، به کاربران خود درباره اخبار و تغییرات جدید اطلاع رسانی می‌کند یا خیر.

مزایای پشتیبانی 24 ساعته کارگزاری چیست؟

  • حل سریع مشکلات و رفع موانع معاملاتی معامله‌گران
  • کاهش ریسک معاملات
  • ارتقای تجربه معاملاتی

نکات مهمی که در پشتیبانی 24 ساعته یک کارگزاری باید به آن‌ها توجه داشت عبارت‌اند از:

  • تنوع کانال‌های ارتباطی مرکز پشتیبان (چت آنلاین، تلفن، ایمیل)
  • سرعت و دقت کارشناسان در پاسخگویی به سؤالات
  • تخصص و دانش کافی تیم پشتیبانی
  • میزان پوشش‌دهی بازارها:

توانایی بروکر فارکس در نحوه پوشش‌دهی بازارهای مالی بسیار اهمیت دارد. قبل از اینکه در بازار سهام، طلا، نقره یا ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری کنید، باید مطمئن شوید که کارگزاری مورد نظر، از این بازار پشتیبانی می‌کند.

میزان پوشش‌دهی بازارها توسط کارگزاری ازاین‌حیث حائز اهمیت است که تنوع ابزارهای معاملاتی، نیازهای مختلف معامله‌گران را برآورده خواهد کرد.

  • امکان افتتاح حساب دمو (Demo):

افراد مبتدی برای شروع فعالیت خود در کارگزاری فارکس نیاز به کسب تجربه اولیه دارند. حساب دمو فارکس یک حساب آزمایشی است که از طریق آن می‌توانید با پول مجازی معامله کنید و نحوه معامله، تحلیل و خرید و فروش را یاد بگیرد. اکثر کارگزاری‌های بورس از امکان افتتاح حساب برخوردار هستند.

  • نحوه واریز و برداشت پول:

هر کارگزاری باید از قابلیت‌های متنوعی برای روش واریز و برداشت پول برخوردار باشد؛ این ویژگی باعث می‌شود تا کاربران بتوانند با خیالی آسوده عملیات برداشت و واریز خود را انجام دهند. هرچند لازم به ذکر است که ایرانیان به‌دلیل تحریم‌ها امکان برداشت مستقیم پول را ندارند و نمی‌توانند حساب پی پال داشته باشند. در نتیجه بهترین بروکر برای ایرانیان بروکری است که امکان واریز و برداشت از طریق رمز ارز را برای کاربران فراهم کند.

یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های معامله‌گران ایرانی در بازار فارکس، انتخاب روش‌های مناسب واریز و برداشت پول است. با توجه به تحریم‌ها، برخی از روش‌های متداول مانند پی پال برای ایرانیان قابل‌استفاده نیست.

روش‌های واریز پول در بازار فارکس

  • کارت‌های بانکی بین‌المللی:

سرعت بالا و سهولت استفاده از مزایای این روش واریز پول در بازار فارکس است، اما عدم دسترسی برای بسیاری از ایرانیان از جمله معایب این روش به شمار می‌آید.

  • کیف پول‌های الکترونیکی:

تنوع و سهولت استفاده از مزایای این روش واریز پول در بازار فارکس است، اما این روش نیز تحت‌تأثیر محدودیت‌های مربوط به تحریم‌ها قرار دارد.

  • حواله بانکی:

این روش واریز پول امنیت بالا دارد، اما متأسفانه سرعت آن پایین است.

  • ارز دیجیتال:

سرعت بالا، سهولت در استفاده و عدم محدودیت از مزایای واریز پول با استفاده از ارز دیجیتال است، اما نوسانات قیمتی در این روش گاهی اوقات باعث بروز مشکلاتی برای معامله‌گران می‌شود.

روش‌های برداشت پول از بازار فارکس

  • کارت‌های بانکی بین‌المللی
  • کیف پول‌های الکترونیکی
  • حواله بانکی
  • ارز دیجیتال
  • مجهز به به‌ روز‌ترین پلتفرم‌ های معاملاتی:

هر کارگزاری یا بروکر از یک پلتفرم مخصوص استفاده می‌کند و این پلتفرم در بین اکثر بروکره مشترک است. معمولاً بروکرها از پلتفرم متاتریدر ۴ یا ۵ استفاده می‌کنند. تریدینگ ویو (Trading view) یکی دیگر از پلتفرم‌های محبوب است که توسط برخی بروکرها برای سرویس‌دهی به کاربران استفاده می‌شود.

انتخاب پلتفرم معاملاتی مناسب به نیازها و ترجیحات هر معامله‌گر بستگی دارد. معامله‌گران می‌توانند با بررسی امکانات و ابزارهای هر پلتفرم، بهترین پلتفرم را برای خود انتخاب کنند.

برخی از پلتفرم‌های محبوب عبارت‌اند از:

  • متاتریدر 4:
  • مزایا: دارای رابط کاربری آسان، مجهز به ابزارهای تحلیل تکنیکال قدرتمند، محبوبیت بالا در بین معامله‌گران.
  • معایب: رابط کاربری قدیمی، عدم برخورداری از برخی ابزارهای پیشرفته.
  • متاتریدر 5:
  • مزایا: برخورداری از رابط کاربری مدرن، دارای ابزارهای تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال قوی، قابلیت معامله در بازارهای مختلف در متاتریدر 5.
  • معایب: پیچیدگی بیشتر نسبت به متاتریدر 4، عدم پشتیبانی از برخی بروکرها.
  • cTrader:
  • مزایا: برخورداری از رابط کاربری بصری، قابلیت سرعت اجرای بالا، مجهز به ابزارهای معاملاتی پیشرفته.
  • معایب: عدم وجود برخی از ابزارهای تحلیل تکنیکال، عدم محبوبیت به‌اندازه متاتریدر.
  • تریدینگ ویو:
  • مزایا: دارای ابزارهای تحلیل تکنیکال قوی، ارائه نمودارهای پیشرفته فارکس، امکان معامله در بروکرهای مختلف.

معایب: عدم وجود برخی از ابزارهای معاملاتی، نیاز به پرداخت هزینه برای استفاده از برخی امکانات.

روش مدیریت ریسک بروکر فارکس 

مدیریت ریسک، بخش جدایی‌ناپذیر فعالیت بروکرهای فارکس است. بروکرها برای حفظ ثبات و پایداری خود در بازار پرنوسان فارکس از روش‌های مختلفی برای مدیریت ریسک بهره می‌برند.

بروکرها از سه راه می‌توانند مدیریت ریسک کنند:

  • جبران ریسک: بروکر می‌تواند با انجام معاملات مخالف، احتمال ریسک را کاهش دهد و ریسک را جبران کند. این روش باعث کاهش ریسک کلی بروکر می‌شود، اما نیاز به سرمایه‌ای بالا دارد و عملیات آن پیچیده است.
  • برون‌سپاری ریسک: بروکر می‌تواند از طریق برون‌سپاری ریسک را به شرکتی دیگر در بازار انتقال دهد. این روش به کاهش ریسک کلی بروکر و افزایش نقدینگی کمک می‌کند، اما باید توجه داشت که هزینه‌های مربوط به برون‌سپاری، وابستگی به شرکت ثالث را سبب خواهد شد.
  • پذیرش و انبارکردن ریسک: بروکر می‌تواند ریسک را پذیرفته و انبار کند. این روش به سرمایه اضافی نیاز ندارد و درعین‌حال عملیاتی ساده دارد، اما ریسک بالایی برای بروکر دارد و احتمال ضرر و زیان آن بیشتر است.

آیا می‌توان بدون بروکر در فارکس فعالیت کرد؟

برای هر گونه معامله چه سرمایه‌گذاری در بورس ایران و چه سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال، نیاز به یک واسطه و کارگزار خواهید داشت. این کارگزار حکم شریک تجاری شما را دارد و با کمک آن می‌توانید وارد بازار فارکس شوید. بازار فارکس بازار وسیعی است که بدون داشتن ابزار مناسب نمی‌توانید وارد آن شوید. کلید ورود شما به این بازار، کارگزاری هستند و درهای معاملات مختلف در بازار را به روی شما باز می‌کنند.

نقش بروکر در بازار فارکس

  • واسطه‌گر معاملات: بروکر به‌عنوان واسطه بین معامله‌گر و بازار فارکس عمل می‌کند.
  • ارائه‌دهنده پلتفرم معاملاتی: بروکر پلتفرمی مناسب را برای انجام معاملات به معامله‌گران ارائه می‌دهد.
  • تأمین نقدینگی: بروکر نقدینگی لازم برای انجام معاملات را فراهم خواهد کرد.
  • ارائه‌دهنده خدمات جانبی: بروکرها خدمات جانبی لازم مانند پشتیبانی و آموزش را به معامله‌گران ارائه می‌دهند.

بنابراین، استفاده از بروکر برای فعالیت در بازار فارکس امری ضروری است. بروکرها با ارائه خدمات و ابزارهای لازم، امکان معامله در این بازار را برای معامله‌گران مهیا می‌کنند. انتخاب بروکر مناسب، می‌تواند به ارتقای تجربه معاملاتی و افزایش سودآوری معاملات منجر گردد.

تنوع حساب‌های مالی در بروکرها چه مزایایی دارد؟

یکی از ویژگی‌های مثبت برخی بروکرهای فارکس، برخورداری از انواع حساب‌های معاملاتی فارکس است؛ زیرا این امکان باعث می‌شود کاربران به روش معاملاتی خود و با هر نوع میزان سرمایه از یکی از این حساب‌های معاملاتی استفاده کنند. در ادامه به بررسی حساب‌های معاملاتی در بروکرها می‌پردازیم:

لوریج و مارجین:

هنگامی که یک حساب جاری ایجاد می‌کنید و اولین واریز را انجام می‌دهید،  این به عنوان مارجین قابل دسترس شناخته می‌شود. این مارجین می‌تواند به روشی مشابه به عنوان پیش پرداخت در وام مسکن استفاده شود که به شما امکان دسترسی به مبالغ بیشتری نسبت به پرداخت اولیه را می‌دهد. لوریج نیز اهرمی است که با استفاده از آن می‌توانیم معاملاتی با حجم بالا و پول کمتر انجام دهید.

کارمزد:

کارمزد همان دستمزدی است که بروکرها در ازای آسان‌سازی فرایندهای معاملاتی از شما دریافت می‌کنند. کارگزاری‌ها کارمزد خود را به صورت اسپرد، کمیسیون و بهره شبانه از معامله‌گران دریافت می‌کنند.

حداقل شارژ حساب اولیه:

اگر به دنبال سرمایه‌گذاری با کمترین سرمایه و ریسک کم هستید، توصیه می‌کنیم از حساب‌های نانو یا سنت استفاده کنید. زیرا حداقل شارژ اولیه این حساب‌ها معادل یک دلار است و راه‌ها را برای شروع معامله با سرمایه‌ کم و ریسک پایین باز می‌گذارد.

روش‌های واریز و برداشت:

گزینه‌های مختلفی برای واریز و برداشت وجه در کارگزاری‌ها وجود دارد. هر کارگزاری باید از روش‌های واریز و برداشت متنوعی برخوردار باشد تا تمام کاربران بتوانند از آن استفاده کنند. از روش‌های رایج واریز و برداشت می‌توان به انتقال بانکی، کارت‌های اعتباری، ارزهای دیجیتال و کیف پول‌های الکترونیک اشاره کرد. از آنجایی که برای ایرانیان محدودیت‌هایی در این زمینه وجود دارد، برخی از کارگزاری‌ها امکان برداشت وجه ریالی به‌صورت مستقیم را برای ایرانیان فراهم ساختند. واریز و برداشت ریالی به روش انجام می‌شود:

روش اول:

این روش رایج‌تر است و از طریق صرافی انجام می‌شود. ابتدا باید یک صرافی که به آن اعتماد دارید را انتخاب کنید و پس از اینکه صرافی، بروکر مناسب را به شما معرفی کرد، پول خود را به ریال به حساب خود در صرافی واریز می‌کنید. این سرمایه توسط حساب صرافی به دلار تبدیل می‌شود و در حساب بروکر واریز می‌شود. برداشت وجه نیز به همین طریق انجام می‌شود؛ یعنی ابتدا سود دلاری شما به صرافی واریز شده و سپس صرافی آن را به ریال به حساب شما واریز می‌کند.

روش دوم:

برخی بروکرها در ایران دارای نماینده هستند. شما می‌توانید با پرداخت ریالی به شماره کارت نماینده مورد نظر، حساب خود را در کارگزاری شارژ کنید.

مزایای تنوع حساب‌های مالی در بروکرها چیست؟

گستردگی حساب‌های مالی ارائه شده توسط بروکرهای فارکس مزایای متعددی برای معامله‌گران به همراه دارد که در  ادامه به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • انطباق با نیازهای متفاوت:

معامله‌گران فارکس دارای سطوح متفاوت تجربه، اهداف معاملاتی و میزان سرمایه هستند. تنوع حساب‌های مالی به معامله‌گران این امکان را می‌دهد تا حسابی متناسب با نیازهای منحصربه‌فرد خود را انتخاب کنند.

  • مدیریت ریسک:

حساب‌های مختلف معاملاتی دارای ویژگی‌های متفاوتی مانند حداقل سرمایه اولیه، حداقل حجم معامله و اهرم هستند. این ویژگی به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا با انتخاب حسابی با سطح ریسک مناسب، سرمایه خود را به طور مؤثر مدیریت کنند.

  • سهولت استفاده:

برخی از حساب‌های مالی برای معامله‌گران مبتدی و برخی دیگر برای معامله‌گران حرفه‌ای طراحی شده است؛ بنابراین معامله‌گران این فرصت را دارند تا حسابی را انتخاب کنند که استفاده از آن برای آن‌ها آسان و کارآمد باشد.

  • تنوع در هزینه‌ها:

حساب‌های مالی مختلف دارای هزینه‌های متفاوتی مانند اسپرد یا کمیسیون و سواپ هستند؛ ازاین‌رو معامله‌گران می‌توانند حسابی را انتخاب کنند که هزینه‌های آن متناسب با بودجه و اهداف آن‌ها باشد.

  • دسترسی به ابزارها و خدمات مختلف:

برخی از حساب‌ها مالی از ابزارها و خدمات مخصوصی مانند سیگنال‌های معاملاتی و تحلیل بازار برخوردار هستند. در نتیجه معامله‌گران می‌توانند حسابی را برای خود انتخاب کنند که ابزارها و خدمات موردنیاز آن‌ها را برای کسب تجربه‌ای بهتر به آنان ارائه دهد.

کلام پایانی

در این مقاله به معرفی کامل بروکر فارکس پرداختیم و با انواع بروکر، روش‌های کسب درآمد آن و معیار تشخیص یک بروکر مناسب آشنا شدیم. لازم به ذکر است که قبل از انتخاب بروکر نسبت به تمامی شرایط آن آگاه شوید و معیارهایی را که در این مقاله به آن اشاره کردیم، مد نظر قرار دهید. همانطور که گفتیم ایرانیان عزیز نیز می‌توانند با وجود محدودیت‌ها در بروکرهای فارکس ثبت‌نام .کنند و با استفاده از روش‌های ارائه شده معاملات خود را انجام دهند

مقالات مرتبط

پاسخی ارسال کنید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

شبکه‌های اجتماعی

0FansLike
2FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

آخرین مقالات