پنج‌شنبه, نوامبر 21, 2024

روش‌های تحلیل در فارکس

ّروش‌های مختلفی وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید معاملات‌تان را در بازار FX تحلیل و پیش‌بینی کنید. هر چند روش‌های تحلیل بسیار متعدد هستند، اما معامله‌گران باید مراقب باشند که برای شناخت فرصت‌های خوب معامله از روش‌های تحلیل ساده استفاده کنند.

  • سه نوع تحلیل در فارکس هست که معمولاً معامله‌گران برای پیش‌بینی تغییرات بازار و همچنین، تحلیل روندها از آن‌ها استفاده می‌کنند.
  • معامله‌گران معمولاً از یک یا چند روش تحلیل استفاده می‌کنند که بیشتر با شخصیت و یا سبک معاملات آن‌ها همخوانی دارد.
  • خوب است که معاملات را با استفاده از یک روش تحلیل در حساب کاری فارکس مشخص کنید.

در این مقاله در خصوص سه روش رایج در تحلیل‌های فارکس صحبت می‌کنیم: تحلیل‌های فاندامنتال، تکنیکال و تحلیل احساسی. خواهیم گفت که با استفاده از این روش‌ها می‌توانید استراتژی معاملاتی‌تان را مشخص کنید. بعد از آن، خود معامله‌گر است که باید ببیند که کدام‌یک از انواع تحلیل برای سبک معاملاتی‌اش مناسب است.

سه روش رایج برای تحلیل بازار فارکس

  • فاندامنتال

تحلیل فاندامنتال در فارکس اساساً مبتنی بر نرخ بهره ارز انجام می‌شود. دلیلش هم آن است که نرخ‌های بهره اثرات قابل ملاحظه‌ای بر روی بازار فارکس دارند. عوامل فاندامنتال دیگر هم عبارتند از تولید ناخالص داخلی (GDP)، تورم، تولید و فعالیت‌های رشد اقتصادی. از این‌که این عوامل خوب یا بد هستند، چندان اهمیت ندارد. آن‌چه مهم است، این است که این عوامل چه تأثیری بر روی نرخ بهره در یک کشور دارند.

معامله‌گرانی که عوامل فاندامنتال را بررسی می‌کنند، باید به این نکته دقت داشته باشند که این عوامل چه تأثیراتی بر نرخ‌های بهره در آینده خواهند گذاشت. اگر سرمایه‌گذار ریسک‌پذیر باشد، پول برای او عایدی خواهد داشت (یعنی ارزهایی که نرخ بهره بیشتر دارند). هر چه هم این نرخ بهره بیشتر باشد، یعنی باید بیشتر سرمایه‌گذاری کند. اگر ذهنیت سرمایه‌گذار ریسک‌گریزی باشد، عایدی به دست نیاورده و به دنبال ارزهایی خواهد بود که امن و تضمین‌شده باشند.

  • تکنیکال

در تحلیل تکنیکال فارکس، معامله‌گر به دنبال آن است تا الگوهای موجود در تاریخچه قیمت‌ها را پیدا کرده و بهترین زمان ممکن را برای ورود به یک معامله یا خروج از آن بیابد. بنابراین، تحلیل تکنیکال در فارکس یکی از رایج‌ترین انواع تحلیل در این زمینه است.

با توجه به این‌که بازار فارکس  FX، یکی از بزرگ‌ترین و پرنقدینگی‌ترین بازارهای موجود است، هرگونه تغییر در نمودار فارکس قیمت‌ها نشانه‌ای از مقادیر پنهان عرضه و تقاضا است. الگوهای رفتاری دیگری را هم می‌توان با استفاده از نمودار قیمت‌ها به دست آورد. مثلاً می‌توان دید که کدام یک از ارزها بیشترین روندها را دارند. نمونه‌ای از این موضوع را می‌توانید در نمودار GBP/USD زیر ببینید. در این نمودار، می‌بینیم که دلار آمریکا قدرتمندتر از پوند استرلینگ است.

نمودار GBP/USD

با استفاده از بعضی شاخص‌ها می‌توان بررسی‌های دیگری را هم انجام داد. بسیاری از معامله‌گران ترجیح می‌دهند که از شاخص‌ها استفاده کنند، زیرا خواندن شاخص‌ها آسان است و معامله در فارکس را آسان می‌سازد.

تحلیل تکنیکال در مقایسه با تحلیل فاندامنتال، یکی از موضوعاتی که بسیار مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. این‌که کدام‌یک از این تحلیل‌ها بهتر است، واقعاً پاسخ شفافی ندارد. معمولاً معامله‌گران برای تحلیل‌های خود از یکی از این دو روش یا ترکیبی از آن‌ها استفاده می‌کنند.

  • احساسی

احساسات در فارکس هم یکی دیگر از روش‌های رایج برای تحلیل است. وقتی می‌بینید که احساسات معامله‌گران اساساً به یک سمت مشخص رفته است، به این معنا است که بسیاری از آن‌ها قبلاً به آن موقعیت گرایش پیدا کرده‌اند.

شاید بهتر باشد که این موضوع را با یک مثال بیان کنیم. فرض کنید که بسیاری از معامله‌گران و سرمایه‌گذاران نسبت به یورو خوش‌بین هستند و فکر می‌کنند که یورو بالاتر می‌رود. با توجه به این‌که مردم معاملات خود را با رأی‌هایشان نشان می‌دهند، می‌توانیم در Climax Prime که در آن از احساسات مشتری IG استفاده می‌شود، ببینیم که احساس EUR/USD بر آن دلالت دارد که بیشتر معامله‌گران، این جفت ارز را می‌خرند.

احساسات در فارکس

چون می‌دانیم که تعداد بسیار زیادی از معامله‌گران، قبلاً خرید انجام داده‌اند، می‌توانیم چنین برداشت کنیم که این خریداران در آینده آن‌ها را خواهند فروخت. این را هم می‌دانیم که این افراد می‌خواهند که از این معامله خارج شوند. اگر جهت حرکت این خریداران برگردد و ارزهای خود را بفروشند تا از معامله خارج شوند، احتمالاً ارزش EUR هم نسبت USD به شدت بر می‌گردد.

معامله‌گران زیرک، احساسات خرده‌فروشی را در کنار احساسات در سطح بین‌المللی تحلیل می‌کنند. تیلور یل که یکی از تحلیلگران ارشد در Climax Prime است، توضیح می‌دهد که معامله‌گران چگونه می‌توانند گزارش تعهد معامله‌گران (CoT) را تحلیل کنند. بر اساس این تحلیل، می‌توان دید که بازار در چه جایگاهی قرار می‌گیرد. او همچنین، می‌گوید که چگونه از این تحلیل می‌توان برای تحلیل معاملات استفاده کرد.

چگونه می‌توانید از روش‌های فارکس برای معاملات خود استفاده کنید

معامله‌گران می‌توانند از مجموعه‌ای از هر سه روش تحلیل بازار فارکس استفاده کنند. برای این کار می‌توان:

  • با استفاده از تحلیل فاندامنتال، روندهای بلندمدت را شناسایی کرد.
  • با استفاده از تحلیل‌ تکنیکال در کنار شاخص‌ها نقاط ایدآل برای ورود را پیدا کرد.
  • پیش از ورود به یک معامله، احساسات مشتریان را نیز به عنوان آخرین نکته چک کرد.

مثال‌های دیگر را هم بخوانید و ببینید که چگونه می‌توانید روندهای بازار فارکس را با این سه روش تحلیل کنید:

  • استفاده از تحلیل فاندامنتال برای شناسایی روندهای بلندمدت:

با تحلیل تولید ناخالص داخلی (GDP)، نرخ بهره و نرخ تورم در هر کشور می‌توانید اطلاعات خوبی را در خصوص قدرت اقتصادی آن کشور و همچنین، ارز آن به دست آورید. مثلاً اگر نرخ بهره کشور ایالات متحده در چرخه افزایش قرار گرفته باشد، دلار آمریکا به نظر جذاب خواهد بود. اگر تعداد زیادی از سرمایه‌گذاران یا معامله‌گران، دلار آمریکا را بخرند، ارزش USD بالا می‌رود.

  • استفاده از تحلیل‌های تکنیکال مناسب برای تعیین نقاط ورود به بازار

معامله‌گران می‌توانند با تحلیل چند چارچوب زمانی و شاخصی مثل MACD یا شاخص قدرت نسبی، نقاط ورود ایدآل به بازار را پیدا کنند.

  • در نظر گرفتن احساسات مشتریان

برای تحلیل احساسات بازار، معامله‌گران می‌توانند ببینند که چند نفر از معامله‌گران فارکس معاملات لانگ یا شورت انجام می‌دهند یا این‌که بر اساس اختلاف خالص بین لانگ و شورت، معامله انجام می‌دهند. اما نکته مهم آن‌که مشتریان خرد معمولاً بر خلاف روندهای رایج معامله می‌کنند. در این حالت، احساسات مشتریان یک شاخص معکوس می‌شود.

مقالات مرتبط

پاسخی ارسال کنید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

شبکه‌های اجتماعی

0FansLike
2FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

آخرین مقالات