پنج‌شنبه, نوامبر 21, 2024

احساسات مصرف‌کننده چیست؟

احساسات مصرف‌کننده، اعتماد مصرف‌کننده یا شاخص احساسات مصرف کننده (ICS) به عنوان معیاری برای سلامت کلی اقتصادی توسط فعالان بازار استفاده می‌شود که توسط مصرف‌کننده تعیین می‌شود. این شاخص، شامل نظرات مصرف‌کننده و خانواده بر اساس سؤالات مختلف نظرسنجی از جمله دیدگاه‌های اقتصادی قبلی، فعلی و آینده در مورد امور مالی شخصی و اقتصاد به شکل گسترده‌تر است. شکل این گزارش مشابه تقویم اقتصادی نشان‌ داده شده در زیر است و چشم انداز تورمی را نیز در بر می‌گیرد.

احساسات مصرف‌کننده

نظرسنج‌های اقتصادی به سراغ مصرف‌کنندگان می‌روند و سؤالاتی را برای آن‌ها مطرح می‌کنند که مشابه مجموعه سؤالات نشان داده شده در زیر است. این سؤالات برای دریاقت نظرات مصرف‌کنندگان در مورد احساسات آن‌ها در رابطه با امور مالی است.

نظرسنجی احساسات مصرف‌کننده در ایالات متحده توسط دکتر George Katona از دانشگاه میشیگان ایجاد شد و برای اولین بار در سال 1946 مورد استفاده قرار گرفت و به وضعیت احساسی مصرف‌کنندگان در مقایسه با معیارهای صرفا کمی پرداخت. از این رو «احساسات مصرف‌کننده میشیگان» نام گرفت. ایده پشت این نوع نظرسنجی تلاش برای درک این است که مردم چگونه تصمیمات اقتصادی می‌گیرند تا به درستی سیاست‌های کشور مدیریت شود. پرسش‌های زیر به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که در هر زمانی قابل‌استفاده باشند تا اینکه این نظرسنجی هم برای افراد دهه 60 و هم امروز مناسب باشد.

نظرسنجی احساسات مصرف‌کننده

چگونه شاخص احساسات مصرف‌کننده را بخوانیم و تفسیر کنیم

خواندن احساسات مصرف‌کننده برای افراد عادی کاملاً شهودی و آسان است. نتایج حاصل از نظرسنجی برای ارائه قرائت‌های مختلف، گردآوری و محاسبه می‌شوند. شاخص احساسات مصرف‌کننده (ICS) با استفاده از فرمول نشان داده شده در تصویر زیر تولید می‌شود. فرمول‌ها بین رای‌دهنگان مختلف، متفاوت است اما برای پیشبرد اهداف این مقاله ما بر روی فرمول اصلی تمرکز خواهیم کرد.

شاخص احساسات مصرف‌کننده

سپس داده‌ها به صورت شکلی ارائه می‌شوند (نمودار فارکس زیر را ببینید) که دوره‌های رکود (خاکستری) را در برابر ICS (شاخص احساسات مصرف‌کننده) نشان می‌دهد؛ احساسات مصرف‌کننده می‌تواند حاکی از رکودهای قریب‌الوقوع باشد. به عبارت ساده‌تر، هر چه رقم این احساسات بیشتر باشد، مصرف‌کنندگان نسبت به وضعیت اقتصادی خود اعتماد بیشتری دارند (و بالعکس).

داده‌های مصرف‌کننده

شاخص احساسات مصرف‌کننده اغلب به عنوان یک شاخص پیشرو (پیش‌ نگر) در نظر گرفته می‌شود؛ مثلا کاهش داده‌های مصرف‌کننده معمولاً قبل از رکود رخ می‌دهد.

احساسات مصرف‌کننده و رابطه آن با تورم

همانطور که در نمودار مقایسه‌ای سال‌های 2020-2022 در زیر می‌بینیم، فشارهای تورمی می‌توانند زمان‌های ترسناکی برای مصرف‌کنندگان باشند. فشار صعودی بر روی قیمت‌ها نشان‌دهنده کاهش در احساسات مصرف‌کننده است که باعث ایجاد ترس از رکود در بازارهای مالی می‌شود. اثر ثانویه این آمار، کار بانک‌های مرکزی را آسان نمی‌کند، زیرا رویکرد سنتی سیاست‌های پولی افزایش نرخ‌های بهره برای فرونشاندن تورم است و اغلب به کاهش بیشتر احساسات مصرف‌کننده به دلیل افزایش هزینه‌های استقراض منجر می‌شود.

درک مکانیک (ساختار و عملکرد) مصرف‌کننده کلید مدیریت صحیح سیاست‌های پولی و مالی است. به عنوان مثال، زمانی که مصرف‌کنندگان «باور دارند» که احتمال کاهش تورم وجود ندارد، واکنش طبیعی این است که اکنون کالاهای بیشتری را ذخیره کرده و بخرند تا بعداً قیمت‌های بالاتری نپردازند. این امر سپس منجر به تورم بالاتر می‌شود و کار بانک‌های مرکزی القا و انتقال اطمینان به مصرف‌کننده مبتنی بر کاهش تورم خواهد بود. سخنان مقامات بانک مرکزی برای متقاعد کردن مصرف‌کنندگان برای رسیدن به جهت مطلوب و سازنده، بسیار مهم است.

مصرف‌کننده و رابطه آن با تورم

چگونه شاخص احساسات مصرف‌کننده را ترید بکنیم

احساسات مصرف‌کننده میشیگان در مقابل شاخص S&P500 در مقابل شاخص DXY در سال‌های (2017 2022).

شاخص احساسات مصرف‌کننده

نمودار بالا رابطه بین احساسات مصرف‌کننده ایالات متحده با شاخص دلار (DXY) و شاخص SPX را به ترتیب نشان می‌دهد. حالا، بیایید هرکدام را جداگانه بررسی کنیم

احساسات مصرف‌کننده در بازار سهام

از نظر تاریخی، شاهد بوده‌ایم که احساسات مصرف‌کننده ایالات متحده و SPX تا حدودی رابطه معکوس دارند، زیرا افت شدید در احساسات مصرف‌کننده اغلب با صعودهای بزرگ در شاخص S&P 500 همراه بوده است. منطق پشت این موضوع ساده است، زیرا محیط ترسناک بازار اغلب فرصت‌هایی را برای سرمایه‌گذاران ایجاد می‌کند تا در سهام تخفیف‌دار (ارزان) سرمایه‌گذاری کنند. برعکس در محیط بازاری که ‌اعتمادبه‌نفس بیش از حد داریم، در آن سرمایه‌گذاران سازمانی باهوش و بزرگ «هوشمند» تمایل به ترس دارند در حالی که سرمایه‌گذاران حریص همچنان به سرمایه‌گذاری ادامه می‌دهند و در نتیجه پس از چرخش (برگشت) بازار، نزول قابل‌توجهی شاهد خواهیم بود.

به طور خلاصه، از احساسات مصرف‌کننده می‌توان به عنوان یک شاخص استثنایی برای بازار سهام ایالات متحده در زمانی که تغییرات و اختلافات زیادی از خود نشان می‌دهد استفاده کرد. بدیهی است که استثنائاتی برای این قاعده کلی وجود دارد که بستگی به زمینه و کلیات آن زمان، اصول اقتصادی سنتی گاهی اوقات هماهنگ نمی‌شوند (با هم نمی‌خونند).

احساسات مصرف‌کننده در بازار فارکس

از دیدگاه بازار فارکس، احساسات مصرف‌کننده ایالات متحده به طور کلی ارتباط مثبتی با دلار آمریکا نشان می‌دهد. بررسی و تحلیل احساسات مصرف کننده در بازار فارکس یکی از ابزارهای مدیریت سرمایه است چون  امکان سوددهی بیشتر در این بازار را برای تریدر فراهم می کند. این تئوری می‌گوید که کاهش احساسات مصرف‌کننده باید منجر به سیاست‌های پولی سست‌تر برای تحریک و برانگیختن هزینه‌های مصرف‌کننده برای کالاهای بادوام شود (نرخ‌های بهره پایین‌تر باید ارز داخلی (DXY) را تضعیف کند و بالعکس). همانطور که در رابطه با بازار سهام ذکر شد، جایی برای انحراف و خطا در این شاخص وجود دارد. سال 2022 نمونه بارز این است که چگونه این رابطه مرسوم کار نمی‌کند. زمینه‌ساز اصلی سال 2022 تورم بالا، ترس از رکود اقتصادی، بی‌ثباتی ژئوپلیتیک و کاهش احساسات مصرف‌کننده بوده است. در این مورد، فدرال رزرو موضعی تهاجمی/هاوکیش را برای مبارزه با تورم در حالی که احساسات مصرف‌کننده کاهش می‌یافت، حفظ کرد. هم از دیدگاه یک دارایی امن و هم از طریق افزایش نرخ‌های بهره، دلار را تقویت کرد.

احساسات مصرف‌کننده :خلاصه

احساسات مصرف‌کننده بینشی از بسیاری دیگر از جنبه‌های فاندامنتال اقتصاد را با خود به همراه دارد که منجر به درک بهتر بازارهای مالی می‌شود. این اندیکاتور پیش نگر می‌تواند به عنوان یک ابزار معاملاتی مهم برای بهبود استایل ترید شما استفاده شود؛ خواه یک تریدر فاندامنتال یا تکنیکال باشید.

مقالات مرتبط

پاسخی ارسال کنید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

شبکه‌های اجتماعی

0FansLike
2FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

آخرین مقالات