یکشنبه, نوامبر 24, 2024

تحلیل تکنیکال فارکس چیست؟

تحلیل تکنیکال فارکس یک زمینه بررسی در بازار مالی است که مرتبط با اطلاعات هر ارز در گذشته، میزان مبادلات آن در دنیا و تغییرات قیمتی تکنیکال و… خواهد بود. ازاین‌رو می‌توان گفت که در کنار تحلیل بنیادی، اهمیت ویژه‌ای برای کسانی دارد که قصد حضور در بازارهای جهانی مالی را دارند.

 

برای معامله گران جدید، طیف گسترده‌ای از روش‌های مورداستفاده برای معامله در بازارهای مالی ممکن است کاملاً دلهره‌آور به نظر برسد. بااین‌حال، واقعیت این است که اکثر این روش‌ها را می‌توان به‌عنوان تحلیل بنیادی یا تحلیل تکنیکال طبقه‌بندی کرد. درحالی‌که برخی از معامله گران فارکس از هر دو استفاده می‌کنند، اکثر معامله گران این روزها به دلایل بسیار مهمی که در این مقاله خواهید دید، عمدتاً بر تحلیل تکنیکال تمرکز می‌کنند.

البته که باید بیاموزید چگونه تحلیل تکنیکال فارکس را انجام دهید و پیش از آن در نظر داشته باشید که فارکس یک بازار مهم است که در ادامه در خصوص آن توضیحات موردنظر را در اختیارتان قرار خواهیم داد.

تحلیل تکنیکال فارکس چیست؟

تحلیل تکنیکال فارکس با بررسی الگوهای قیمت در گذشته و استفاده از ابزارهایی مانند خطوط روند، نمودارهای شمعی و شاخص‌های فنی، به شما امکان پیش‌بینی تغییرات قیمت در آینده را می‌دهد. این تحلیل به‌ویژه برای معامله‌گران جدید اهمیت دارد و با کمک آن می‌توانید تصمیمات بهتری بگیرید

درصورتی‌که می‌خواهید در بازار فارکس به‌عنوان یک تریدر حرفه‌ای شناخته شوید، باید بتوانید با این تحلیل‌ها پیش بروید. یکی از ارکان حضور در بازار، تحلیل تکنیکال فارکس است. پیش‌ازاین باید بدانید که فارکس بزرگ‌ترین بازار دنیا است که روزانه تا حدود 5 تریلیون دلار در آن گردش مالی ثبت می‌گردد. وقتی یک بروکر فارکس قصد شرکت در این بازار را دارد، اعلام می‌کند که از سوی این پلتفرم خواهد بود و تمامی دارایی‌های موجود در آمریکا، جفت‌ارزها، ارزهای دیجیتال و کریپتو، طلا، نفت خام و… از جمله ارکانی هستند که در فارکس سرمایه‌گذاری و مورد ارزیابی و فروش قرار می‌گیرند.

با بررسی این موارد می‌توان گفت که تحلیل تکنیکال فارکس(Forex Technical Analysis) بسیار مهم است. شما با یک بازار معتبر و با پشتوانه قوی مواجه هستید.

تحلیل تکنیکال فارکس مطالعه الگوهای قیمت یک دارایی خاص باهدف شناسایی روندها و پیش‌بینی تغییرات قیمت در آینده است. راه‌های زیادی برای شناسایی الگوها در بازارهای مالی وجود دارد، اما اکثر تحلیلگران فنی بر موارد زیر تمرکز می‌کنند:

الگوهای نمودار تحلیل تکنیکال

در این مطالعه، تحلیلگران فنی از ابزارهای ترسیمی مانند خطوط افقی، خطوط روند و سطوح متداول فیبوناچی برای شناسایی الگوهای نمودار شناخته شده؛ مانند شکل‌های مثلث متقارن و الگوهای تثبیت استفاده می‌کنند. این الگوها، پس از شناسایی، قدرت و ضعف خریداران و فروشندگان را در بازار مربوطه روشن می‌کند.

الگوهای شمع تحلیل تکنیکال

در این مطالعه، معامله گران از نمودارهای فارکس قیمتی مانند نمودارهای شمعی استفاده می‌کنند که سطوح قیمت باز، بسته، بالا و پایین یک بازه زمانی خاص را نشان می‌دهد. آنها از این نمودارها برای شناسایی سرنخ‌هایی در مورد رفتار خریداران و فروشندگان در مدت‌زمان کوتاه استفاده می‌کنند.

شاخص های تحلیل تکنیکال

شاخص‌های تحلیل تکنیکال فارکس

اینجاست که معامله گران از شاخص‌های فنی برای کمک به درک شرایط بازار استفاده می‌کنند. به‌عنوان‌مثال، بسیاری از اندیکاتورها سیگنال‌هایی را در مورد زمانی که بازار بیش از حد خرید یا فروش بیش از حد است، ارائه می‌دهند. سایر اندیکاتورها می‌توانند سرنخ‌هایی را در مورد شتاب افزایش یا کاهش به معامله گران ارائه دهند.

در واقع راه‌های زیادی برای انجام تحلیل فنی یک امنیت وجود دارد. در همه موارد، تحلیلگر فنی از داده‌های قیمتی تاریخی استفاده می‌کند تا الگوهای قابل تشخیص و تکرارپذیر را شناسایی کند. سپس این الگوها برای کمک به معامله گران برای شناسایی وضعیت صحیح بازار و همچنین نقاط احتمالی برای ورود و خروج از بازار تجزیه‌وتحلیل می‌شوند.

چه نوع تحلیلی در فارکس بهتر است؟

تجارت فارکس همه چیز در مورد تجارت مبتنی بر یک استراتژی است. استراتژی‌های معاملاتی فارکس به شما کمک می‌کند تا بینشی از حرکات بازار داشته باشید و بر اساس آن حرکت کنید. ما قبلاً مطالعه کرده‌ایم که سه نوع روش تجزیه‌وتحلیل وجود دارد.

  • تحلیل تکنیکال
  • تحلیل بنیادی
  • تحلیل سنتیمنتال

هر استراتژی از اهمیت یکسانی برخوردار است و هیچ‌کدام را نمی‌توان جدا کرد. بسیاری از معامله گران و سرمایه‌گذاران استفاده از روش تجزیه‌وتحلیل واحد را برای ارزیابی سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت یا کسب سود کوتاه‌مدت ترجیح می‌دهند. ترکیبی از تحلیل بنیادی، تکنیکی و احساساتی سودمندترین است. هر تکنیک تجزیه‌وتحلیل به پشتیبانی دیگری نیاز دارد تا داده‌های کافی در مورد بازار فارکس به ما بدهد.

این سه استراتژی فارکس دست‌به‌دست هم می‌دهند تا به شما کمک کنند تا ایده‌های خوبی برای تجارت فارکس داشته باشید. تمام اقدامات تاریخی قیمت (برای تحلیل تکنیکال) و ارقام اقتصادی (برای تحلیل بنیادی) وجود دارد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که کلاه فکری خود را بگذارید (برای تحلیل احساسات) و آن مهارت‌های تحلیلی را مورد آزمایش قرار دهید.

برای تبدیل‌شدن به یک معامله‌گر حرفه‌ای فارکس، باید بدانید که چگونه از این سه نوع روش تحلیل بازار فارکس (تحلیل سنتیمنتال، بنیادی و تکنیکال) به طور مؤثر استفاده کنید.

مزایای تحلیل تکنیکال فارکس

تحلیل تکنیکال فارکس مزیت‌های کلیدی و مهم زیادی دارد و این موجب می‌شود که در بازارهای مالی، معامله گران را به سمت خود جلب کند. در ادامه مهم‌ترین ویژگی‌های مثبت تحلیل تکنیکال فارکس را بررسی می‌کنیم.

1. با تمام بازارها سازگار است

رکن اول، سازگار بودن تحلیل تکنیکال فارکس با تمامی حوزه‌های بازار است. می‌توانید خیلی آسان از آن در سایر بازارهای مالی و بین‌المللی نیز استفاده کنید.

2. آسان و قابل‌درک

به‌هرحال انتظار می‌رود که تحلیل مورداستفاده، در یادگیری نیز سهولت لازم را داشته باشد. یکی دیگر از مزیت‌هایی که در تحلیل تکنیکال فارکس وجود دارد، عدم استفاده از ابزارهای پیچیده، چارت‌ها و روش‌های گوناگون است. چیزی که در مورد یادگیری آن باید فراموش نکنید، توجه به قوانین کلی است. به‌راحتی می‌توانید بر اساس آن پیش‌بینی‌های لازم را کنترل کنید. البته که در دیگر تحلیل‌ها بخصوص فاندامنتال، این موضوع وابسته به دانش فنی و درک بالا از گزارش‌های روزانه بازار مالی است.

3. سرعت بسیار بالا

مهم دیگری که در تحلیل تکنیکال فارکس وجود دارد، سرعت عالی در تحلیل و تفحص داده‌ها خواهد بود. وجود فناوری‌های پیشرفته سبب شده است که استفاده از تحلیل تکنیکال فارکس تا حد زیادی تبدیل به یک روتین خیلی عادی شود که حتی زمان خیلی زیادی از شما نمی‌گیرد.

4. نرخ دقیق‌تر اطلاعات

مسئله مهم دیگر در مورد تحلیل تکنیکال فارکس، داده‌های با اطلاعات و ضریب اطمینان بالا است. برخی افراد اگرچه به زمینه‌های تحلیل بازار مالی خصوصا بازار فارکس آشنایی ندارند، اما به‌خوبی می‌توانند درک کنند فاندامنتال شک و تردید زیادی دارد و به‌هرحال نمی‌توان خیلی به آن اعتماد کرد.

معایب تحلیل تکنیکال فارکس

مشکلات و معایب تحلیل تکنیکال فارکس

در کنار ویژگی‌های خوب و مزیت‌های مثبت این تحلیل، به‌هرحال مشکلاتی هم وجود دارد که آن‌ها را وارسی خواهیم کرد.

1. تفاوت در تحلیل افراد

پیش از هر چیزی باید بدانید یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی که ما در تحلیل تکنیکال فارکس با آن مواجه هستیم، مرتبط با این است که افراد گاه بنا به نتیجه‌گیری خودشان از این بازار می‌آموزند. به همین منوال، معامله گران با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند. عده‌ای نیز تحلیل‌ها را از آموزش‌ها اشتباه درک می‌کنند.

2. احتمال ورود برخی تعصبات بی‌پایه

تعصب در انجام پروژه‌های تحلیل بزرگ‌ترین مشکل ممکن است. افراد باتوجه‌به یک تغییر و سیگنال قدیمی، دچار مشکلات عدیده‌ای در بازارهای مالی می‌شوند و آن را به کل یک بازار تعمیم می‌دهند.

3. بی‌اطلاعی از رویدادهای معمول

از دیگر مشکلاتی که در تحلیل تکنیکال فارکس دیده می‌شود می‌توان به عدم اطلاعات دقیق در مورد رویدادها اشاره کرد. در واقع اگر یک تحلیل‌گر از فاندامنتال استفاده نکند، دچار مشکل می‌شود. چون خبری از افت‌وخیز بازار نخواهد داشت.

مبانی تجزیه‌ و تحلیل تکنیکال

در این بخش، برخی از اصول اساسی تحلیل تکنیکال را که باید بدانید، بررسی خواهیم کرد.

الف: قیمت در روند حرکت می‌کند

در انعکاس دیگری از نظریه داو، طرف‌داران تحلیل تکنیکال تمایل دارند ماهیت روند، مانند بازارهای مالی را پیگیری کنند. بازارها می‌توانند در روندهای صعودی حرکت کنند، بازاری صعودی که به طور مداوم اوج‌های بالاتر و پایین‌ترین قیمت‌ها را ایجاد می‌کند. رفتار متضاد بازار که با پایین‌ترین و اوج کمتر مشخص می‌شود، یک‌روند نزولی یا یک بازار نزولی را تشکیل می‌دهد.

یک‌روند افقی بازار محدوده نامیده می‌شود و مکان مطلوبی برای معامله‌گر مبتنی بر روند نیست. این به دلیل این واقعیت است که در طول دوره‌های متوالی، به‌سختی هیچ راهی برای اطمینان از اتفاق بعدی وجود ندارد. بازار دامنه‌دار به این معنی است که گاوها و خرس‌ها از نظر قدرت کم‌وبیش برابر هستند. هیچ یک از طرفین آن‌قدر قوی نیستند که بتوانند برای مدت طولانی بر دیگری تسلط داشته باشند تا روند ایجاد کنند. بازارها در اکثر مواقع در محدوده قرار دارند که شناسایی روندها را بسیار مهم می‌کند.

ب: تاریخ تکرار می‌شود

تحلیلگران فنی موافق هستند که سرمایه‌گذاران و معامله گران، به‌عنوان یک کل، بر اساس الگوها عمل می‌کنند. به دلیل این رفتار، تکنسین‌ها بر این باورند که می‌توانند الگوها را به‌دقت شناسایی کنند و معاملات را با احتمال بالاتر انجام دهند. تنها چیزی که آنها نیاز دارند یک مزیت آماری کوچک است که در تکرارها و اهرم یا لوریج ضرب شده است.

بهترین نرم‌افزارهای تحلیل تکنیکال

از آنجایی‌که تحلیل تکنیکال مطالعه نمودارهای قیمت است، اولین قدم برای شروع، یافتن بهترین نرم‌افزار تحلیل تکنیکال است. مجموعه پلتفرم‌های معاملاتی متاتریدر از نظر بسیاری به‌عنوان بهترین نرم‌افزاری است که دنیای تجارت ارائه کرده است.

دارندگان حساب آزمایشی فارکس و لایو در بروکر فورچونا مارکتس، به نرم‌افزار معاملاتی متاتریدر زیر دسترسی رایگان دارند:

  1. متاتریدر 4
  2. متاتریدر 5
  3. متاتریدر وب تریدر

MetaTrader Supreme Edition (یک افزونه سفارشی برای MetaTrader 4 و MetaTrader 5 که به کمک کارشناسان حرفه‌ای تجارت ایجاد شده است.)

جمع‌بندی نهایی

در این مقاله در مورد تحلیل تکنیکال، فارکس و حضور این فرم تحلیل در این بازار بزرگ مالی صحبت کردیم و به ارکان کلی که در این نوع تحلیل مورداستفاده قرار می‌گیرد نیز نگاهی انداختیم، به‌هرحال هر نوع بازار مالی بسته به تغییرات باید از جنبه‌های مختلف بررسی شود. یکی از آن‌ها تحلیل تکنیکال است که تا حد زیادی وابستگی به

  • نمودارها
  • الگوهای چارت
  • الگوهای شمعدانی
  • اندیکاتورها

دارد.

سوالات متداول

  • تحلیل تکنیکال فارکس چیست و چرا اهمیت دارد؟

تحلیل تکنیکال فارکس مطالعه الگوهای قیمت در گذشته برای شناسایی روندها و پیش‌بینی تغییرات قیمت در آینده است. این روش به معامله‌گران کمک می‌کند تا با بررسی نمودارها و شاخص‌ها، تصمیمات بهتری بگیرند.

  • چه تفاوتی بین تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی وجود دارد؟

تحلیل تکنیکال به بررسی داده‌های قیمتی تاریخی و الگوهای نموداری می‌پردازد، در حالی که تحلیل بنیادی بر اساس اخبار و داده‌های اقتصادی است. هر دو تحلیل به تریدرها در تصمیم‌گیری کمک می‌کنند.

  • مزایای استفاده از تحلیل تکنیکال فارکس چیست؟

تحلیل تکنیکال فارکس دارای مزایایی مانند سازگاری با تمامی بازارها، سهولت در یادگیری و استفاده، سرعت بالا در تحلیل داده‌ها و داشتن داده‌های دقیق‌تر است.

  • چه ابزارهایی در تحلیل تکنیکال فارکس مورد استفاده قرار می‌گیرند؟

در تحلیل تکنیکال فارکس از ابزارهایی مانند الگوهای نمودار (مثل خطوط روند و سطوح فیبوناچی)، الگوهای شمعی و شاخص‌های فنی استفاده می‌شود.

  • آیا تحلیل تکنیکال فارکس مشکلاتی هم دارد؟

بله، از جمله مشکلات این تحلیل می‌توان به تفاوت در نتایج تحلیل افراد، ورود تعصبات بی‌پایه و بی‌اطلاعی از رویدادهای معمول بازار اشاره کرد.

مقالات مرتبط

پاسخی ارسال کنید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

شبکه‌های اجتماعی

0FansLike
2FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

آخرین مقالات